Snöporr

Vintern är i antågande. Kanske inte i Sthlm som får vinter ungefär 2 veckor i slutet av februari och som sen slår om till vår... men den är på gång. Trysil, gamla kära Trysil, har toppen täckt och det vita guldet har börjat ringla sig neråt mot dalen.. Även åreskutan verkar ha fått en del. Vi snackar inte midjedjupt och snötyngda granar men bara det faktum att det även i år blir snö gör att det pirrar lite extra i magen.. Med oroligheter kring miljön och allt va de innebär så får man kosta på sig en lättnandes suck varje gång man ser en vit topp numera.
Min vinter då? Ja, vi får se hur de blir med den. Nog har jag tänkt åka en hel del.. Om jag drar och säsongar får tiden utvisa. Helst skulle jag vilja hamna på nån relativt folktom plats, högt upp i landet, där bara folk som lever med och för snön bor. Där det inte är milslånga köer till liften, där backarna endast är preppade med natursnö och där luften känns sådär iskall som den bara kan göra på vissa ställen... där det känns som att du är den enda som andas den där luften.
Jag har sökt lite tjänster.. fått avslag på en i bad gastein, en i verbier. Det kan jag förstå. För att vara säker på en plats där bör man väl ha sökt tjänsten i våras antar jag. Har även fått nej på en plats i en sportshop i Hemavan. Men jag deppar inte ihop, jag är envis... Jag och Fredde kom inte till trysil förra säsongen genom ett halvt telefonsamtal. Nej, vi låg på som blodiglar. 2-3 ggr i veckan kollade vi jobb.. och nog fan bar det av till slut.
Får jag chansen den här säsongen med så tror jag nog att jag tar den.. jag är 21 år och en säsong till kan jag kosta på mig innan det är dags att börja bry sig om sånt som andra tycker är viktigt... karriär, utbildning etc etc..
Men för att den här säsongen inte ska ta slut i slutet av mars som den förra så har jag sagt till fredde vad som gäller.
Den här gången åker vi dit på lika villkor; att åka, ha kul, träffa nytt folk och jobba lite. Som det blev förra sessen så slutade det med att Fredde började bry sig mer om pengarna. Pengar var tydligen en av de stora grejjerna som hade dragit folk till trysil, NORGE. Det irriterade mig nåt ohyggligt.. det var inte kul att i princip ensam vara där med målet att bli en jävel på skidor. Jag blev en jävel och till den här säsongen är målet ett snäpp högre, och det att bli JÄVLIGT bra. Farten ska ökas, kontrollen ska förbättras och modet ska boostas ännu mer..

För den som bor i sthlm så är det skidfilmer som gäller tills den äkta varan syns ute på gatorna.. jag har utökat min samling en aning.
Har nyligen sett tre filmer. En var den bästa jag sett, en annan var något av de bästa jag sett och den tredje var helt ok.
Men den bästa filmen är helt klart Believe. En film som handlar om nåt så chockerande som skidåkning..
Förklaring tack? Jo, många skidfilmer fokuserar på tempo. Hårdrock i ett rafflande tempo där man försöker klämma in 1000 trick på 25 minuter. Absolut, visst blir det bra och man blir inspirerad.. trodde jag. Men Believe fokuserar på det vackra i skidåkning, det fria sättet som det utförs på. Se filmen.. Jag kommer göra det ett par gånger till innan den här vintern är slut.                                                                       
 
                                      


Resumé av 137-LANet

Då var även detta LAN slut.. Det har hunnit bli två stycken i år. Anledningen till vår hundraprocentiga ökning är att det i mitten av sommaren innehöll alltför många störosmoment. Till en början såg det Lanet ut att bli perfekt.. vi hade chans på att bli upp emot 10 pers vilket skulle ha bjudit på roliga och händelserika matcher i vilket spel vi än hade valt. Men nu blev det istället som så att vi blev 8 personer varav kanske hälften spelade aktivt.
Så denna gång var förutsättningarna en gnutta bättre.
Vi har alltså för att upprepa mig själv, suttit i en polares vardagsrum sen i fredas kväll. Vi har i princip non-stop lirat intensiva matcher warcraft 3 (Dota & TD's), CS (2on2) och GTA2... Den längsta pausen tog Johan som powernapade sig igenom 1 match WC3 och 1 match CS.. så längre än så har inte pauserna varit.
Ska jag försöka komma ihåg alla personers sömnsumma så får jag gissa lite snabbt... Bortser jag från den kollektiva kollapsen som ägde rum ungefär 5 imorse(söndag), så har jag sovit cirkus 1 timme(BRA sömn.. den andra timmen/halvtimmen går bort), Johan fixade nog ihop 2-3 stycken. Micke vet jag inte, den enda riktiga stunden som jag bevittnade varade 15 minuter enligt hans egen utsago. Björn får väl ses som "vinnaren" som kammade hem 0% sömn under Lanet!...0 timmar, 0 minuter och 0 sekunder gott folk, det är starkt det. Visserligen fick han plikta med sitt tjusiga utseende och sin ungdomliga röst, men no pain no GAME!
Påhittet att följa LANet genom blogg kom från Johan. För lite mer än ett år sen så hade vi ett bejublat LAN hemma hos björn och jakob som då var samboende i orminge.. jag förde tydligen en ganska bra och detaljerad dagbok här då.

Roliga ögonblick under LANet var när.....
... det brast för Björn imorse och gapskrattet tittade fram, helt hysteriskt.
... Jag och Johan storkn*llade Micke och Björn på CS.. Tror resultatet blev förkrossande 12-3 & 11-4 lr liknande.
... Jag och Johan ÄNTLIGEN lyckades trycka smöret i halsen på Micke & Björn och äta upp dom i Lanets sista Dota-match.
... Mickes killfrenzy med raketgeväret under en tidig GTA2-match. Han utklassade oss alla genom att helt vanligt knata omkring på gatan fast med skillnaden då att han bar på ett raketgevär.
... Mickes LAN-ansikte har etsat sig fast i min hjärna. Det konstanta koncentrerade halvsnea leendet och dom halvfärdiga "svar-på-talen" man fick när man försökte prata med honom.
... folk hette saker som Hajl Stalin, Laser-Lasse/Leffe, Mc FIST & El Macho, Kristna Per (som aldrig riktigt fick heta så för alla trodde de stod kristina..)... fler namn kommer dyka upp men med tanke på att jag inte har många sömntimmar i ryggen sen i fredas morse så får jag be om att få återkomma. Känns som att den här glödlampan har lyst sitt starkaste för en bra stund sen... cheer-i-yo!


12-timmarsrapport 137-LAN

vi har nu aktivt suttit i 12 timmar utan någon längre paus. Det blev en liten konstpaus vid 9-tiden imorse då vi pratade igenom viktiga saker i livet.. Vad vi kan ha diskuterat vet jag dock inte.
Man börjar se tydliga slitningar hos de deltagande.. 12 timmar kan tyckas vara en enkel match men väger man in att kroppen aktivt har utsatts för psykisk press under lång tid upprepat, så borde vi jämföras med marinsoldater som andas ut efter en jävlig stridsövning. Vi har hunnit lira Halflife, Warcraft 3 och GTA2.. Det sistnämnda lockade för en stund sen till sig rejäla skrattanfall.. Man ska helt enkelt inte släppa lös ett gäng testosteron- och energidryckhöga män i ett sådant spel som mer lr mindre går ut på att köra över, skjuta ihjäl eller spränga den andre. Moraliskt och politiskt sett så är det inte så fint men här råder djungelns lag.. Det spelar ingen roll om det är Johan som har en dammsugare på Halflife och går lös frenetiskt, eller Björn som slungar mystiska magier på Dota... eller Micke som går lös med en raketkastare..
Jag lovar att regeringen anordnar enorma LAN på helgerna.. Jag kan omöjligt tänka mig att man går igenom budgetar, motioner osv osv en lördageftermiddag.. Nej det är klanmatcher mellan blått och rött varje lördag klockan 17.00.. tro mig, Reinfeldt nickar [BLÅ] - R3|ne .. trooooo mig... nu blir de frukost..

137-LAN

Efter viss frånvaro är det nu dags att damma av bloggen på nytt. Denna gång är det LAN som gäller. I mången människas ögon är det något som bara harmynta, blekfeta och rödhåriga barn sysslar med men hör och häpna, även vuxna stiliga grabbar kan med jämna mellanrum ta på sig mjukisbyxor och lukta svett utan att skämmas ett par dagar.
Så här sitter jag nu i ett relativt rent vardagsrum.. Detta rum kommer vara mitt och vännernas hem de närmaste dagarna.
Här kommer vi äta, dricka, sova, skratta, gråta och kalla varandra för diverse opassande ord. Det fanns även önskemål om att få "slå fem plus" och "lägga en kabel" här men där fick linjen dras... strängt men rättvist.
LANets deltagare äro fyra stycken inom arbetslivet väletablerade hingstar.
Här kommer en kort beskrivning utav dessa.


Micke - Lång, blond och ståtlig karl som för tillfället nöjer sig med att jobba 2-3 dagar i månaden. En livsstil som vi borde hylla.
Pluggar för tillfället till att bli smart. Har en aggressiv spelstil och kan tyckas impulsiv och ovarsam, men genier har olika sätt att arbeta och Micke är inget undantag. Han arbetar så att skägget krullar sig och rätt som det är, så har han fått upp kornet på dig och då, då du min vän är du död.

Johan - Driftig som en hormonstinn kanin och farlig som en chiuahua som vaktar sin matskål. Dataspelens svar på Picasso och Michelangelo. Musen är hans pensel och spelen är hans tavla där vi andra dansar efter hans drag. Är dock inte särskillt bra på Starcraft....

Björn - Mystikern, strategen och glappkäften. Har kallats för mannen utan nerver och i detta fall gör mannen skäl för utnämningen. Men frånvaron av nerver till trots så behövs han. Få personer har ett vokabulär som den mannen. Ordkombinationer utan dess like flyger vilt när han kommer igång.. och det gillar vi, inte sant?
 Jag borde inte klanka ner på honom eftersom jag inte är mycket bättre i det stora hela.. men eftersom det är min blogg avgör jag vem som hissas och dissas.

Under LANets gång kommer jag rapportera det som händer och även ge min syn på det som inte händer.

Let spel begin!