Backice big time

Man är så perfa som man gör sig så att säga..
Igår var en stressig dag.. åtskilliga kollektivtrafiksresor och fantasilösa studentpresenter, god mat .. allt detta skulle man ta sig igenom för att sen på kvällen vara med om en totalt fuckad föreställning.
Denna ägde rum på anrika Trädgården, sommarsthlms mecka.
Det var grymt från början till slut.. hade dock gärna sett att dom hade haft öppet 2-3 timmar till. Efter att ha jobbat 2½ veckor utan ledighet så har man en hel del uteblivet festande i kroppen så jag bör klara av några såna här kvällar till innan kroppen kommit ifatt.
Folk var på underbart humör och jag blir glad när jag ser så många vänner och okända släppa loss totalt...
För egen del kunde jag inte sitta still, jag menar inte att jag dansade (hujedamej!) men jag gick runt och minglade hela tiden... ville någon (Alex Halldin) att jag skulle sitta en stund och snacka så gick det i 1 minut, sen så började mina ben knata därifrån.
Tror jag kom upp i 10 drinkar och 3 öl eller nåt, helt ok mängd enligt min mening.

När så stängningen väl kom så var vi 6 pers från kära Kummelnäs som skulle ta oss hem.. skumt nog var ingen riktigt sugen på det så vi lallade runt i området kring Trädgården och jagade kaniner och pratade skit och försökte brottas med varandra. Det blev en trång taxiresa hem sen... och omedelbart insomnande såfort man röjt runt i sitt hus 10 min.
Och idag mår man så perfa som man gjorde sig..:) ..


Sthlm är vårt

Godkväll och alldeles strax Godnatt!

det har nu gått mer än en vecka sedan mitt senaste inlägg. Jag har fått lite åthutningar att jag bör uppdatera.. uppenbarligen är mina tankar rätt intressanta.
Förra veckan var lite lugnare än den innan och jag måste säga att det mer eller mindre blivit en vana att stiga upp vid 6.45..för att ändå ligga och dra sig i en halvtimme och sen ta en kvart på sig för morgonbestyren, och den sedvanliga raska promenaden till bussen.
För en person som är van vid uppstigning 12.00 lr senare så är det beundransvärt att jag klarat det. Ska dock bli skönt att åtminstone för några dagar återgå till dessa vanor.
Imorgon blir en intressant dag.. vet inte direkt vad jag får berätta men roliga saker på jobbet händer!

Fick lite ledigt under helgkvällarna den här veckan så för första gången sen valborg hann jag med två roliga utgångar.
Fredagskvällen spenderades med Martin "Bosse" och det blev en lugn afton med många öl och Averna-shots på Sturehof och Berns. Gott och trevligt, inga konstigheter.
Lördagen blev en galen historia där minnet tog slut runt 1 och lägligt nog vid stängning.
Krönet, där John och Carlsson knegar, hade bartömning och galna priser. Efter ett antal starka drinkar och goda öl slank det även ner 3 pavor sprit i svalgen och efter det var det matchboll för mörkret. Som vanligt när inspirationen tryter så hamnar man på sunkhaket After. Jag minns inte ett enda besök som varat längre än 30 min för mig där.. dels för att man blir avtänd på party i samma sekund som vakten släppt in en, men även dels för att jag tror att jag delar samma avsky mot stället som resten av dom som slumpartat också hamnat där.. det är verkligen ett rent och skärt SUNKhak.

Ikväll var det kickoff med Trädgården. Planen var boule å berså men vädret hade en annan åsikt och förpassade oss till en kinarestaurang, där det avnjöts god buffé, öl och några partin luffarschack(jag vann 1 av 6 matcher).
Efter det började det lukta derbystämning då anrika DIF spela boll mot ohyran från ett 08-område jag glömt namnet på. Så vi masade oss till en pub och såg matchen. Inte särskilt välspelad men klart att Djurgården förtjänade segern.. Har man ett lag som AIK som bygger på armbågsviftande tomtar i fantasilösa dräkter så vinner man inte mot ett lag som Djurgården. Djurgården må ha förlorat drömspelare som Hysén, Källström, Johansson, Elmander och Isaksson... när jag radar upp dessa namn som försvunnit så undrar nog mindre fotbolls men mer namn-kunniga människor, spelar djurgården verkligen i Allsvenskan? Ja det gör dom.. jag har älskat Djurgården sedan jag blev tvingad att välja mellan AIK, bajen och DIF. I vår släkt är det nämligen uppdelat på så vis att mamma är gårdare,mormor och min morbror likaså. Moster och kusinerna är bajare och pappa är gnagaren som fick vara med på ett hörn.
Så våga inte säga att ni är något "mer" än mig, för det handlar inte om hur många säsongskort man har inramade hemma eller om antalet halsdukar man krängt av försäljarna.. vad det verkligen handlar om är "rött för blodet genom hjärta och ven, gult för solens bländande sken, blått för himmel,regn och hav...STOCKHOLMS STOLTHET VÅRAT LAG"


STOCKHOLM TILLHÖR OSS.

Chocochino!

Var tvungen att städa upp på min plats på jobbet idag.. På eget bevåg faktiskt, det började likna mitt eget rum lite för mycket och jag behöver bara ETT skrotupplag i mitt liv.
Nu är det mycket tjusigare, lite disk kvar men det får heller inte vara FÖR perfekt, då blir det ångest vet ni.

Min sovmorgon igår blev inte mycket sovmorgon för jag har en kropp som följer tidigare lagar.. Har den väl vant sig vid uppstigning 7 så blir det klagomål vid senare. Påföljden blev ett konstigt "hej jag har sovit 10 timmar men mår piss"-uppvaknande.
Idag däremot så vaknade jag och mådde som en vårdag.

Idag är det bara jag och trötta Sandra på kontoret. Sandra är trött för att hon likt mig inte får sova ordentligt. Fast jag vet inte riktigt med henne idag.. hon är lite rolig idag så jag var tvungen att fråga vad som var fel.
- Jag är småkär, sa hon.
- Nice, tänkte jag och frågade i vem.
- Josh Groban, sa hon. Hon hade tidigare imorse fått sig en halvtimme med denna skönsångare som jämförs med en ung Andrea Bochelli (Blind grabb).
Tjejer är oförbätterliga må jag säga, spelar ingen roll hur gamla dom är. Jag lovar att i varje halvdöd pensionärstant så finns det en 14-årig blondin med hästsvans som skulle ge sitt högra bröst för att bli klappad på huvudet av Idol-Danny eller någon liknande.
Lite gulligt ändå..

Vi har fortfarande inte fått kakaobönorna påfyllda i vår avdelnings kaffeautomat. Jag är nog den enda i huset som envist vallfärdar till andra avdelningar för att sno mig en kopp varm choklad eller som i detta fallet, en Chocochino.
Eller vänta, nu berättade glada Sandra att det finns en automat med kakaobönor ca. 50 meter från våran..... va dum man kan känna sig, bara sådär liksom.. "PANG DU ÄR DUM".

Anyway, ska fortsätta glädja alla Idolaspiranter nu en stund. Kämpa på, fortsätt skicka in era bidrag.. man vet aldrig när Sista Chansen tar slut!



ÖVER OCH UTE / Linus

Dry my eyes

Klockan börjar lida mot hemgång och jag är klar för idag. Det mesta har väl fungerat idag utom ett system vars funktion är hyffsat viktig men det är inget jag tänkt gå in på.. vill man ha det förklarat kan man maila mig.
Idag har jag jobbat 14,5 timmar, det är mycket när man är ung. Mycket, om man inte kommer från något slaveripositivt land..antar att mattvävar-ungarna har det lite värre.
Bra musik har tagit mig genom denna dag. Då menar jag inte alla idoldeltagarna vars bidrag fortfarande ramlar in (fortsätt så!) utan tex. sån musik som min vän Hampus bidragit med, vars gitarr och sång klingar så fint i mina trötta öron.
Kastar in en länk till hans myspace innan jag avslutar.

Imorgon får jag sova.. 6 timmar längre än vanligt faktiskt. Ingångstiden imorn är rätt fri iofs., skulle kunna komma in vid 16 lr rentav 17-tiden men 15 är en bra tid, då hinner jag komma ikapp en eventuell masslast av bidrag och kanske svara pedagogiskt på några frågemail.
Massagen och läxan igår gjorde sitt, idag slapp jag ryggont.. Nåja, till viss grad iaf. Helt hel kommer den här kroppen aldrig bli om jag inte blir rik och köper reservdelar.

Gott folk, om ni jobbar och vill göra tillvaron skönare så har jag lite band och artister som spelar bra jobb-gungmusik:
Audioslave, velvet revolver, tingsek, HAMPUS, Heart och så alla artister som kan hantera en akustisk.

När det flimmrar framför ögonen..är man döende då? Isåfall får chefen en glad överaskning på måndag när han ramlar in vid 8..
Om jag skulle dö, så dör jag iaf. med musen och kaffekoppen i hand som en riktig krigare. Det är det nya vikingaidealet vet ni..

Hursomhelst, här kommer länken till Hampes myspace-sida.
www.myspace.com/noampus

Sov gott.. sleep tight,good night, stay black

Gomorrrr

Att siffran i kalendern idag är röd verkar inte ha någon betydelse. Jag sitter ändå på jobbet klockan 9.00.

Jag älskar MSN. Man kan vara hur sjuk i huvudet man vill, och sen få det ogjort genom en väl vald smiley.
För tänk själva.. i verkliga livet, inte en chans att du kommer undan med en krossad ruta genom att le så brett du kan eller visa tungan. Visst du kanske som bäst slipper straff pga. tillfällig sinnesrubbning men faktum kvarstår:
På msn är vi alla laglösa.

Fjärde dan som heltidsknegare. Känns rätt bra trots att jag har 38 timmar i ryggen. menmen, man får bita ihop och dricka kaffe som folk istället.
Funtar på pizza till lunch.. dagen till ära, något ska man väl fira när det är röd dag väl.
En tjejkompis frågade mig igår om när jag ska få tillbaka mitt liv.. bra fråga, motfrågan är: när gav jag bort det?

Efter en sån här vecka skulle en ledig helg varit perfa men tajmingen är och förblir usel. Jobb innebär visserligen pengar och en mindre ångestfylld tillvaro men just nu skulle det vara rätt chill med lite ångest och en kaffe på det.

Det är kul att man har såpass många läsare ändå, för vad skriver jag egentligen om?  Mitt liv är ju inte till bredden fyllt med vilda fester och happenings direkt.. jag antar att jag helt enkelt är bra på att underhålla mig själv och skapa allt ur ingenting, en sorts själslig McGyver.

..lunch ja


Bra version av en nybliven klassiker



Så snodde man den från Dannini.. undrar vem som tjänar flest besökare på den ;)?

"Sista Chansen" fortsätter

Kul med alla bidrag som ramlat in sen i måndags! Folk har verkligen gått in någorlunda seriöst för detta.
Sen om det låter bra eller inte överlåter jag till er andra att avgöra!

Lite info till er som försökt skicka in ett bidrag men som inte fått det publicerat:
1. Är du under 16 år så blir du inte publicerad. Vi gör undantag för dom som kanske fyller inom 2-3 månader men annars får du tyvärr vänta tills nästa år.
2. Försöker du skicka in ett bidrag med drag av stötande karaktär så blir du självklart ej publicerad.
3. Det kan vara så att du valt fel filformat. Då kan inte vi transcoda ditt bidrag och det kan då ej publiceras. Märker vi att samma person försöker skicka in samma eller flera bidrag som inte funkar så kommer vi maila den personen och informera om detta, för vi vill ju självklart att alla ska få synas.
4. Du måste ha en video med. Det finns personer som har skickat in bidrag med bara en svart bild eller en stillbild. Dessa bidrag publiceras ej. Tanken med Sista Chansen är att ni ska båda få höras OCH synas.


Hursomhelst så är vi väldigt nöjda med hur det här går! Det är kul att se hur alla duschsångare dammar av mikrofonen.. Fortsätt så!

Nu har jag lunch, grymt skönt. Har jobbat väldigt mycket sen i tisdags och det känns skönt att saker och ting börjar fungera nu.

Ni som läser min blogg för mina intellektuella och humoristiska inlägg får vänta tills nästa vecka då allt lugnat ner sig lite! Älskar ni mig ändå för mycket för att acceptera detta så kan ni ju alltid läsa om de gamla inläggen, de blir bara bättre med tiden ska ni se!

tack och adjöken

@ TV4

Jag har verkligen skapat mig en egen liten vrå på TV4. Skärmen och bordet i perfekt höjd, ett par kaffekoppar och hörlurar ihoptrasslade och jackan på ett skåp bakom mig. Nu börjar idol-säsongen och med den sätts jag i arbete.
För varje år så blir det mer att göra och under de 2 närmaste månaderna kommer jag vara så sysselsatt att ett vasalopp klassas som avkopplande.
TV4's idolsida så kan du nu ställa upp i "Sista Chansen".
Sista chansen är precis vad det låter som, ett extra tillfälle att visa oss på TV4 och idol-juryn att just Du är vår nästa popidol.
Allt du behöver göra är att klicka på länken och läsa den info som följer och sen är det bara att plocka fram DV-kameran, mobilen eller digitalkameran och spela in!

Jag själv tror något enormt på detta, jag är tvungen för annars har jag lovat kollegorna att spela in en egen audition och varför utsätta er för något sådant när det kryllar av blyga sångfåglar där ute som sjunger så sjukt mycket bättre än mig.
Enda gången jag kan stoltsera med fina toner är på bakismornar då min röst är ett plagiat på Ulf Lundells.

Men kom igen nu, kasta er in. Skicka ett bidrag, seriöst som oseriöst.. det är JAG som ser det först så ni behöver inte vara rädda.

So what is it that you want me to?

Nyvaken i sin säng.. goda tider,gott folk!
Den här helgen får för min del betraktas som slut nu, därmed är det på sin plats med en liten resumé :

Fredag -
En relativt lugn dag fram mot kvällningen då man bussade sig till Björn och såg på en säsong Turtles och spelade Nintendo Wii (tennis mest) in på småtimmarna. Vi är by the way Pro nu på Wii Sports tennis..ROCK ON!

Lördag -
Vaknar tidigt, går upp sent och bränner iväg till Systemet, köper på sig åtta friska och sen firade man på den lokala pizzerian där alla kallas Maestro! Sen hem till Björn för att fortsätta den framgångsrika Pro-karriären på wii tennis.
Till middag grillade vi baconburgare samt spelade Kiss på högsta volym (med öppen altandörr). Sen bar det av på inflyttningsfest med väldigt lite fest i sundbyberg. Trevliga människor i all ära men det var snarare en sorts fristad för törstiga förortsbor. Bekväm hemresa tillsammans med Bulan där man träffade massa roliga människor, däribland en hyffsat förfriskad Henke som prompt ville att jag skulle sova med honom..

Söndag-
Verkligen ingenting,förutom jobb 14.30 då menmen.

Uppdaterar kanske senare, nu ska jag utfodra mig själv..

Rise-igt..

godmorgon gott folk!

är fullt medveten om att jag inte skrivit på ett tag och att mina trogna fans våndas, men nu hoppas jag kunna stilla erat begär åtminstone tillfälligt.
Idag mår jag helt förskräckligt dåligt. Inte sjuk eller bakis eller något sånt liknande men jag är temporärt utbränd kan man säga.
Jag har jobbat varje dag sen i fredas och det har handlat om 2 sorters arbetsdagar:
1. 12 timmarsdagar med olika saker, TV4 och Globen bla.
2. Långa barpass.

Nu när man är bartender tillsammans med vännen Max så är barlivet kul igen, dock är det lika slitigt på kroppen som vanligt och man sover bort dagar likt komapatienter. Och det är lite så jag känner mig, trött och sliten och allmänt osympatisk.
Idag är jag dock ledig och det känns som om det vore julafon helt plötsligt. Ska ta ut hundarna en stund strax och sen bege mig till orminge och köpa chips och läsk.. tycker jag förtjänat det efter mina väl utförda arbetsdagar.

Innan jag beger mig så tänkte jag kasta in ett drinktips ni kan tvinga bartendern till. Den är enkel och väldigt god och passar riktigt bra för den analkande årstiden:

Passoa Passion:
3 cl Passoa passionfruit
3 cl Vodka (Vaniljvodka om du vill vara seriös)
Fyll upp med lika delar sprite och redbull och en limeklyfta.

over and out

Dygder är min melodi


Jag vill inte veta vad jag gjorde på Valborg, det får förbli en dag jag sent ska minnas.

Idag är det mulet och småkyligt, det sabbar humöret per automatik så då är den bästa medicinen utan tvekan Styrketräning. Styrketräning är bra mot det mesta, förutom kanske bakfylla då det enda man pressar till det yttersta bör vara ens kräkreflexer då.
Missen att inte ge mig en köksfläkt tycks ha straffat sig nu. Numera luktar det nämligen nudlar i hela mitt hus. Kan bli riktigt exotiskt om mitt hus ska lukta som det jag lagar varje gång.
Det är ju helt sjukt skönt att vara ledig, då lär man sig uppskatta tjusningen med att göra just ingenting mera.
Idag är väl sista chansen denna vecka att göra just ingenting och samtidigt ha täckning för det.

Den 26e juni är det Arctic Monkeys på annexet,Globen. Det ska bli grymt nice, galet drag och mer sånt.

Deé fan så man baxnar

Igår var det Valborg, en dag som vilken dag som helst, bara det att den verkar vilja firas lite mer än andra dagar.
Denna dag ger såväl ung som gammal en sorts befogenhet för dagen, att kröka sig hutlöst osansat aprak.
Som alla andra aftnar så börjar den fint, med lite grillning, sånger vid brasan..när ruset gör sig påmint är det försent att backa.
PANG så står man där och skelar och försöker sig på alla möjliga ordväxlingar.
Och rätt som de är så vaknar man, så var den dagen förstörd.

Jag måste börja ta det lugnt.. Begränsa mig mer. Jag behöver inte ta med hela kylen ut. Hoppas detta bara inte är bakistankar utan även något som man tar in..för det vore skönt!

Nu är de så att jordnötsringar är sjukt gott och Troja är en sjukt bra film.. tror jag fortsätter den resterande delen av dagen påsåvis.

Over and out