Tjoffe & Loffe

.. Det är jag och Henke för tillfället. Igår fick man första vinken om att vi kanske spenderat sjukligt mycket tid tillsammans på sistone. Vi lagar mat tillsammans, äter & dricker tillsammans, gudskelov så sover vi inte tillsammans och han har bara en handduk i badrummet.
Jag antar att sålänge vi inte gör små dockor föreställandes varandra och sticker knivar i dom så lär vi fortsätta umgås på detta sätt.... ingen försöker ju hindra oss så händer det nåt är det allmänhetens fel!

Idag har jag jobbat lite, ätit sushi och gymmat... strax ska jag förmå mig att köpa lite oboy och diverse saker till familjen, det är tydligen viktigt att jag drar mitt strå till stacken.

Det diskuterades lite igår över en pizza om hur vissa aldrig hamnar i bråk trots att de mer eller mindre vistas i samma miljö och är lika brighta som de som alltid hamnar i bråk.
Handlar det om konstant otur eller existerar ödet?

Hämtade ut mina skidor igååår.. En hel vecka har jag fått vara utan deras vakande öga från hallhörnet där de står i vanliga fall.
De var nyvallade och fina, de kommer gå utav bara helvete i sälen den 9e dec. Passade även på att köpa ett underställ.. med alla inplanerade skidresor i vinter så lär det behövas ett tåligt underställ av lite kvalitét och så kan det inte skada att vila Salming-långkalingarna heller.

Jag knegar på Saks nu en hel del för de som missat.. faktum är att inte så många verkar missa det eftersom det ramlar in vänner varje dag för att se hur jag har det, omtänksamma slödder!

nu är det hemgång och sen myspys med helgodt som gäller..

sofvmorgön

Sovmorgon på min ära.. börjar 12 idag och jag får tid att gå från ful till snygg vilket behöver sin process om det ska göras rätt.
Jag vaknade halv 5 imorse kan jag börja med att säga.. efter att spontan-morgon-kissat och sen somnat om var allt kaos i huvudet. Jag drömde minst 3 olika sorters zombiedrömmer dom 3-4 timmarna jag sov därefter.
Det var som liftarens guide till hur man undviker och slaktar zombier och det skedde i alla sorters miljöer, från köpcentrum till skogsgläntor. Skumt, det här kan ha förstört min dag tidigt känner jag..

Jag fick äran(nåja..) att jobba på Enrique-konserten i förrgår. Innan hade jag suttit i personalrummet och spekulerat om hur mycket playback han skulle använda sig av eftersom det kretsar ett youtube-klipp på internet som visar en allt annat än en sångfågel som kraxar "bailamos".
Första timmen av konserten klarade han som bäst 1/4 och med "klarade" så menar jag att han stånkade igenom med taskig engelska. Så nu har han tangerat sin far med ett ruttet sthlmsuppträdande.. ni som har åldern inne (dvs. är way older än mig) vet nog vad jag pratar om.

Igår visade bajens handbollslag att dom trots allt var ganska nöjda med att få lira cupvinnarcupen och att fokus helt låg åt det hållet... 2300 "fans" på hovet är verkligen ingen siffra som bör lyfta ett lag.
Efter matchen tog jag en titt in på Winnerbäck-konserten... intressant nog hade en sektion på hyllan sjunkit med ca. 2 dm.. undrar om det får nå mediaplats idag måntro?
Henke fick ett besök också.. Henke är en duktig karl som går och lägger sig halv 10 på kvällarna om han inte är med vänner, det är bra ruter i den grabben.. själv är ett naturligt dygn för mig inte slut förns runt 00-01.

Folk som åker kollektivt... Ok, jag var en av dom som helt förkastade mobilförbudet på buss & tunnelbana och har inget emot att folk snackar i mobil. Nu är försöket nedlagt och vi snackare vann. Bara för det behöver inte hela stockholms fjortiselit fira det hela med att skrika sina ärenden i mobilen.. att skrika är så 90-tal då mobilen var ny och det hela berodde på upphetsning. Och nej ingen förutom kanske din jämngamla vän vill höra på den senaste låten du lagt över på mobilen...och vet du varför? Mobiler har taskig BAS!

ingenting

Nu är det fest, igår lämnade jag in mina skidor på en helrenovering och nu känns det verkligen som att skidsäsongen kan börja. Passade även på att köpa en hjälm från head.
Var även nära på att köpa ett ryggskydd men tänkte att man ska aldrig överdriva... köper det nästa vecka istället ;)
                                                                         image12
Igårkväll kom vännerna hem från måndagens kryssning. Fick bara träffa Henke men de räckte nog. Han gav utbrändhet ett ansikte när vi mötte hans blick i dörröppningen.
Henke avslöjade att:
-Han spenderat en natt delandes säng med Kim Tingwall.
-Tommy ramlat ner för 2 trappor
-Helgodt var som en 5-åring under större delen av resan
-De va mycke dans & fylla
Det var kort o gott en lyckad kryssning?

Jag har verkligen ingen lust att skriva i bloggen idag. Det är inget jag vill muttra om, hylla eller lyfta fram... och jag orkar inte ge er en lektion i ordbajseri heller.. ni som bryr er tillräckligt får helt enkelt ge er till tåls, eller om de kniper så kan ni ju alltid beundra min hjälm..
För nu ska jag till gymmet och sen jobba. Enrique Iglesias ska ju tydligen lira på hovet ikväll. Han har sålt skit..

roger,conny och gösta

Ännu en helg är till ända och en ny vecka har nått sin gryning, humöret är nollställt och man är precis lika mottaglig för samhällets nycker och påfund som förra måndagen.
Vad har hunnit hända sen jag senast skrev då? Förutom att även Kim gav sig in i "fulast-bild-från-förr"-kriget och hittade en bild på mig från en svunnen tid jag inte visste om, så har det inte hänt så mycket. Jag antar att jag får gå på helgresumén direkt då.
I fredags jobbade jag en skvätt på TV4, jag hjälper dom fortfarande med certifieringar och lite allmänt pappersarbete, ungefär en gång i veckan om någon undrar. Efter det drog jag en sväng till systemet och köpte en flaska vin.. Min tanke var att det skulle räcka eftersom kvällen antagligen skulle vara lugn som nyköpt a-fil. Jag skulle få hyffsat fel visade det sig.. Till en början kändes det ok att dricka vin när Henke & Helge drack öl men när det sedan bar av till Jonas för att rocka i hans bar med Bosse(Jonas pappa) och Wiberg så blev jag varse om mitt misstag. Wiberg hatar vindrickare och skyr dom som pesten, Jonas fnittrade och Bosse fånlog.
Så det blev till att plocka upp 20 000 laxar och köpa sig ett par öl i den välfyllda baren! Och sen var det fest..
Jonas far är en prylbög av grövre art och det betyder att han har smällt in en bioduk och ett tjockisfett hemmabiosystem i "hobbyrummet".. Där har Jonas en tung raggmaskin sålänge han bor hemma.
DVD'er för kvällen var "Iron Maiden - Rock in Rio", nån Rolling Stones-konsert och så slutligen Led Zeppelin.. Och jag har fått blandat mottagande av detta erkännande men det måste sägas.. Jag & Henke grät nästan under Stairway to heaven. Annars var det bra drag och allmän fylla. Henke rev ner en uppstoppad uggla för säkert 8e - 9e gången i ordningen. Jonas har tagit massa bilder så ni facebookbitna lär väl se dom any minute.
Lördagen var tung till en början. Vaknade av att en onämnd ringde och väckte mig. Sen bar det av till jobbet där det gick bra, nu har jag lärt mig kassan ganska bra.. kul att de går framåt:)
På kvällen såg vi Sverige missa ännu en matchboll i sin jakt på EM-biljetten. Det var riktigt illa och Sveriges usla spel gav mig huvudvärk.....tror jag, de kan även vara så att jag fick en släng av samma dags bakfylla.
Igår, söndag.. Ja säger som Glennmark.. "vad gör man en söndagmorgon?".
Jag sov bort min totalt och vaknade halv 2. Resten av dagen spenderades med Henke och grabbarna, såg American Gangster som var en riktig toppenrulle.
Sen följde jag med Jonas till arlanda för att plocka upp hans broder och dennes flickvän. Dom var brunbrända efter 2 veckor i thailand. Dom möttes av två fnissiga 20-åringar som hade skrivit "Mattias & Alina - Stockholm --->" på en servett. Det låter dumt ,riktigt dumt men det var urkul när man var dödstrött och stod bredvid 20 taxichaufförer som hade riktiga skyltar.
Jag somnade direkt när jag kom hem...

Jag antar att det här är självmål om man tar hänsyn till det pågående bildkriget men jag tänkte att världen förtjänar att få se ett av skapelsens under. Bilden ni ska få se bevisar verkligen att odjuret kan bli en skönhet.
Bilden är tagen under samma tid som den jag la in i förra inlägget.
image11


Godmorgon Kapten din båt står felparkerad. typ

image10

Detta mina mannar är Skuru IK's pojklag födda 1987/88, året då bilden togs uppskattas vara runt en sommarmånad tidigt 2000-tal eller rentav sent 90-tal.
På bild syns hela den dåvarande tränarstabben med Fredrik, Ulf och Sven.
På bilden syns även tappra kämpar som Erik(svart keps), Danne (provrörsbarn med boll på huvet), Jag själv(håller ivrigt i en tallrik med något), Christian(brunbränd hunk vid min sida) och inte minst Andreas längst ner till höger.
Det intressanta på bilden, förutom den minimala mängden massa på min kropp, är självklart Andreas. Att han kan se så hård ut vid den åldern visar på hård med rättvis uppfostran från pappa Rolf. Se på han, observera hans blick..Det är dödslängtan i hans ögon. Och de sammanbitna tänderna siar om att han nog mest vill bita av kroppspulsådern på fotografen...Tack för mig!


Jag blir uthängd!

Dags å tala ut om dagens uthängning av.. MIG!
Min vän och bortbyting till bror Andreas har publicerat en bild som jag i förtroende gav honom för att liva upp hans vid tillfället trista vardag.
Bilden togs en kall vinterkväll i februari då jag precis hade kommit hem från borgafjäll. Jag var både långhårig och orakad och man kunde lätt misstagit mig för robin williams i Jumanji.
Menmen, med eld skall eld bekämpas sägs det och jag ska nog kunna gräva fram något mumsigt.. kanske rentav en bild från hans år innan tonåren..vid ett tillfälle då puberteten spökade som värst, man kan bara ana vad arkivet döljer.

Till saken...sakerna.
Jag har i dagarna fått jobb (igen). För tillfället spontanknegar jag lite på TV4 en gång i veckan men med mitt nuvarande kontrakt är det slut efter november. Globen är ett extrakneg som jag kan behållla hur jag än gör nästan, för mig handlar det mest om att slippa jobba på hammarbys fotbollsmatcher och nu är ju det problemet röjt ur vägen.
Jag har fått jobb på SAKS i forum. Så ni som vill se en styggt stilig kille kränga skjortor på stilmedvetna gubbar med för mycket fritid kan ju alltid svänga förbi nån dag. På torsdag gör jag första passet är tanken!

Helgen var en avslagen historia. Fredagen bestod av jobb på Mika-konserten,som övrigt var riktigt bra. Mika är en sann entertainer och det skadar inte att han har musikvärldens behagligaste falsett.
Därefter åkte jag hem till henke och drack lite öl, beskådade allmän fylla och sen bar det av hem även för min del.
I lördags shoppade jag med Jonas på FilippaK's utförsäljning i stan. Det blev ett par jeans, en skjorta, en slips, en t-shirt, ett skärp och en halsduk för min del... samtliga plagg är jag riktigt nöjd med! Senare blev det lunch på Max i hammarby sjöstad och sen våldgästning hos Helgodt. Det blev en riktig döadag med godis och varsin liter lättmjölk. Som avslutning blev det bio (Lejon & Lamm med Tom Cruise i toppform!) och burnout...
Söndagen var jobb och sen ännu mera döatag.
Helgen var kort sagt riktigt död och hade det inte varit för min egen puls hade jag börjat undra om jag tagit steget över..

Ser just nu på CSI... finns det nåt mer förutsägbart program? Våra bovar i sverige framstår som raketforskare jämfört med de i den här serien. Dom sprider bevis och ledtrådar kring sig på samma sätt som pappa in kan salta maten utan att hälften handlar på bordet.
Dom är verkligen som tjuven som bröt sig in i en källarlokal, ramlade ner på golvet, skar sig på glaset, tappade plånboken och skar sig igen på vägen ut.

Imorgon ska jag, henke och förhoppningsvis jonas laga chilihamburgare. Det är så jäkla gott att trots att det kanske tar en halvtimme att laga så kan jag redan nu säga att det blir dagens happening. Avslutas det hela med en bra film så är en toppentisdag rodd i hamn.


Creeeedd

Credd.se är en sida som vill väldigt mycket men kan väldigt lite.. Det enda som gör att man besöker denna sida kontinuerligt är för att se om dom lyckats göra några framsteg. Besökarna har dom, deé självklart, vem vill inte läsa om hur flashigt nästa jippo som egentligen är identiskt med det veckan innans, kommer bli och vilka stjärndj's man hyrt in för åtminstone 5 gången i ordningen. Och när en kille som ser ut som en 3-åring som gått lös på en burk skokräm börjar skriva om vilka kläder som är inne resp. ute och hur vi ska lukta så är det nästan så man smäller av.. Det ena fatala försöket efter det andra, en försöker leka krönikör men håller sig inte för fem öre inom ramarna för en krönika, en annan försöker leka filmkritiker och ger en smart rysare som "1408" en 4a av 10 i betyg..som ett misslyckat försök att rädda sin egen dumhet så säger han att storyn är bra men resten kan liknas vid en psykologisk thriller & buffy. Mitt råd till honom är att börja lugnt, ta en film som inte blir för mycket för honom. Disney, tex, har gjort massa filmer som han kan börja med att testrecensera... eller så ska han helt enkelt bara hålla sig borta från verk av Stephen King.
Finns en tjej som bloggar där också, Li Åwall, hur fick hon jobbet? vem låg hon med? vem har hon mutat eller lurat? vad heter hennes pappa? Dessa personer som jag skrivit om har mer eller mindre lyckats. Ni förstår, Sverige idag fungerar inte på så sätt att man går och sätter sig i skolbänken eller går ut och nätverkar och så har man en karriär. Nej, för att bli någonting i dagens Sverige så behöver du:
1. Ett webbhotell
2. Massa liksinnade vänner
3. Småbarn som precis köpt sin första systemkamera (för att ta alla FLASHIGA profilbilder förstås)
4. Ett par burkar centralstimulerande, för jag antar att dessa personer nätt & jämt kan leva med sig själva...
Kör hårt, lägg upp alla coola mingelbilder på dig och dina vänner, skit i att du gjort samma sak varje helg sen du fick ditt första falskleg... och så låter du sen den "smartaste" skriva en krönika om Damm på potatis.

Nu har mamma brutit ihop där nere, hon låter konstigt.. får skriva mer imorn..

he was a monsterman!

Vilken helg de blev!
Den var inte röjlig eller fylld av skrål och "kling klang oh ough huuuvudvärk"..
Den var däremot jobbig så det räckte och blev lite över. Jag spenderade helgen som många nog vet på min vän Mickes land. En härlig ö, storholmen, ute i skärgården ungefär 20 minuter båtfärd från bullandö marina.
Storholmen är en ö med ungefär 5-6 sommarkåkar och sammanhållningen är hyffsad. Men varje år verkar alla samlas för att kollektivt röja upp bland det som växt sig lite för stort och kaxigt bland buskage och träd.
Då sågas det, bärs det och eldas de för fulla muggar. Och så även i år..
I år hade dom gjort en värvning, mig. Jag fick snabbt bekänna färg och jag tror aldrig jag har burit så mycket och tungt i mitt liv. Som tur var så är Mickes far en man av bra principer. Jag blev snabbt varse om att varje timme var det obligatorisk vätskekontroll. Alla som kunde känna smaken av sin egen saliv var tvungna att knäcka en öl och svepa i sig.. en riktlinje helt i min smak. Så där slet man timme efter timme, öl efter öl och till slut hade kvällen kommit.. och då bjöds det på jäger och rådjursbog. Storstadskillen inom mig fick vara tyst och naturmänniskan visade sig.. Den där människan som äter kött med händerna, pustar och frustar mellan ölklunkarna.. Härliga tider.
Det blir mörkt snabbt och extremt nuförtiden. När det väl hade lagt sig över oss så var det bara elden som gav något ljus och värme med för den delen.. Ju längre man satt och pratade och ju längre elden fick brinna ner desto mer kände man hur orken började tryta. Utan att man hade märkt det hade kroppen kopplat in reservkrafterna och när dessa började ta slut så kändes det verkligen att man hade gjort annat än å käka nudlar naken i soffan den dagen.. 22.30 Slocknade både jag och micke, vi somnade in mjukt men sov hårt. Folk ser mig som en människa vars dag inte tar slut förns runt 01-02 om nätterna så ett par vänner blev nog förvånade när en sömndrucken linus svarar att han försöker sova när klockan knappt slagit 23.. Många har försökt att få tag i mig under helgen.. tydligen har jag pratat med folk när jag sovit.
Efter helgen på mickes land kan jag säga att skärgården och kroppsarbete är ren terapi för själen.. Har aldrig känt mig så utarbetad men samtidigt så frisk och fräsch. Och att anse sig som fräsch när man luktar svett, brandrök och skog.. det hör väl inte till vanligheterna för en stadskille?


tjo len..tjooolen..Soooolen!

Va fint det är ute.. Solen skiner och strålarna bryts mot träden och skapar små explosioner av ljus.
Luften är sval men ändå behaglig och det känns renande varje andetag man tar ute i friska luften.
Och så går man in.. luften i huset är ljummen efter att solen har legat på, sängen är sval och man kan inte låta bli att gosa in sig i täcket trots att klockan är efter 13 och jag borde ha varit påklädd sen åtminstone 2 timmar tillbaks.
Magen är tom och gör sig påmind genom ett svagt kurrande, jag sätter på mig morgonrocken i en svepande rörelse och går till andra huset.. Där möts jag av Vira, hunden, hon är lika sent uppe idag som jag och kommer springande mot mig med nyvakna steg.. hon får smaka lite köttbulle och själv äter jag två mackor med falukorv och honungssenap.
Jonas ringer, han säger att han tagit taxikörkort, jag får gratulera! Alla ljuspunkter är nog välkomna i den mannens liv för tillfället.
Håller på att diskutera med min kollega på TV4 om vem som ska jobba ikväll. Att jobba kväll är helt ok när man får uppleva dagar som dessa... då känns det do-able att sitta på jobbet till 23.30.
Jag minns när jag brukade jobba på krogen.. på vårmornarna var det underbart att vara påväg hem. Det var precis som jag beskrev i början. Precis så kallt att man inte kan gå naken men ändå såpass varmt att man kan ha jackan uppknäppt.
Precis samma känsla man kan uppleva när man står på toppen av en skidbacke och himlen är alldeles fri från moln och solen ser ut att vara precis framför näsan på dig..och världen fullkomligen ligger för dina fötter..
 Då kan du komma på dig själv med att stå och fånle. Det är kroppen som upplever lycka..riktig lycka.