Ljuvt

Nu är det fredag igen..Jobb och jobb som vanligt dessa helger.
Och så har datorn fakkat ur. Vet inte vad som blivit fel men jag väljer att skylla på Mclovins skit.
Tänkte dra ut och testa backen lite idag, känns som en bra idé.
Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva, har verkligen ingenting i huvudet idag mer än potentiella datum för att åka hem och dom håller jag för mig själv.
Nästa vecka blir dock rolig för då kommer Björne och Trybbe upp och hälsar på, det ska bli riktigt trevligt och det lär bli galet.. dom kommer torsdagkväll och det vet väl alla inblandade att det innebär torsdagsklubben på Heiskroken(som jag avstod från igår).

Förresten

http://s4.bitefight.se/c.php?uid=22806


this years love..

åh gud va skönt de ska bli att gå och lägga sig. Det har varit en tung dag som gått i bakfyllans tecken, imorse var det så illa att jag fick sitta ner i duschen för att inte få en yrselattack.
Nu mår jag faktiskt helt ok, jobbar man bara på som vanligt, dricker ett glas vatten hit och dit, så glömmer man till slut bort att kroppen kämpar som en galning för sitt liv.
Imorgon så ska jag åka lagg.. det har jag sett fram emot sen jag tog första spadtaget idag när jag skottade på heiskroken. Vilket härligt litet samhälle trysil är, alla säsongarna ingår i nån slags förening. Alla håller sig till sina gäng men ingen är så insnöad att den inte kan umgås lite..
Nä nu kom Nalle med ett underbart tips... "Gå och lägg dig linus..sova du vet"


sail away

Det har gått ett par dagar sen mitt senaste inlägg, fy på sig..
Antar att det håller med ursäkter som att jag varit i sälen, festat på HC, åkt skidor som en tok och även varit lite full emellanåt..eller de kanske inte ni tycker? Synd synd då.
Har precis haft mitt tyngsta arbetspass nånsin. Visst det var inge jobbigt på jobbet i sig, vi hade en relativt lugn lunch och jag fick gå tidigare pga det men just det faktum att jag så sent som igår satt på Knetten och drack öl-rör och sen efterfestade på Heiskroken satte sina spår i min hälsa..
Gårdagskvällen var galen, Björn sumpa sin bräda när han drog parken på fyllan, nu har han bara en bindning som ligger på rummet.. Miyagi fick sin pulka snodd och hämnades genom att sno en mountainbike, Miyagi och mclovin slogs för att miyagi inte fick smaka baconsnacks och jag...ja vad gjorde jag? Till en början trodde jag att jag hade sumpat hela alltet när jag vaknade, att skidbrillor, handskar och hela fadderullan låg utspritt längs vägen hem men allt hade jag "prydligt" och fint lagt på sina platser.. Däremot har visst en date imorgon med en tjej vars utseende är lite svårt för mig att minnas, har fått lite olika bud av vännerna om hur hon såg ut...verkar lovande.
Nu har jag ätit min frukost..starkt jobbat, det blev en liter chokladmjölk "SJOKO" och en Kvikklunsj(typ kitkat).

this is what you get

Ibland blir man helt enkelt bönhörd, på ett eller annat sätt.. Jag skrev att jag inte var taggad på att jobba igår.
5 minuter innan jag skulle till jobbet så kom middagen upp på toan, det var inte särskilt trevligt. Sen blev jag jätteyr och kände hur utmattningen sköljde över mig.. Men jag gick till jobbet i tron om att det var nåt "övergående". På jobbet gjorde jag standardprocedurerna, sortera galgar och hämta kassa och stämplar..sen fick det vara nog efter att jag efteråt stod helt kallsvettig i garderoben. Jag ursäktade mig inför chefen och sen gick jag hem..
Det gick inge bra att sova, jag kunde inte sluta hosta.. Runt 1-tiden vaknade jag av att jag hade en del av min säng pressandes mot mitt huvud. När jag tog mig ur och upp ur sängen rasade skiten ihop med ett brak..
Detta var alltså fuskbyggessängen som Mclovin hade skruvat isär en gång för att försöka få in på sitt rum.. när den inte fick plats inne hos honom så lyckades han inte sätta ihop den riktigt helt igen. Så halv 2 står jag, febrig och äcklig i kalingar och "lagar" en säng.. Jag lyckades ganska bra faktiskt och jag slocknade nästan direkt efter att jag lagt mig till rätta igen.
Idag är febern borta och jag hoppas slippa spy också.. hostar däremot en hel del.

Hogegga on ice

Efter att ha svalkat mitt kokande huvud med en skvätt kyligt vatten så repade jag mod och begav mig ut till liften.. Jag har aldrig haft en sämre skiddag men gud så skönt att få vara ensam, bestämma sitt egna tempo. Synd bara att åkningen var kass idag.. Hogegga, allas favoritområde med de bästa svarta backarna, var täckt av is. Jag lovar, jag kan inte ha mycke slipning eller valla kvar efter dagens åk. Samtliga hogeggabackarna senare så tog jag Hesten(liften heter så..) upp och åkte 28an ner och sen brände jag järnet ner och hem.. skönt med ett kort pass idag, en dag då man mår för taskigt. Skönt iaf. att kroppen pallade... inget har en sån "bedövande" effekt som skidåkning, man bara låter sig föras med. I backen har du inte tid att gnälla över huvudvärk eller andra åkommor.. det gäller att njuta, annars lovar jag att du kommer korsa skidorna..

jag är inte alls taggad på att jobba ikväll. Jag vill dricka cola, läsa tidningar och vara för mig själv.

I've lost myself

...kom och tänka på en sak. Kan det inte bara vara så att jag är så förbannad på mig själv för att jag gick tillbaks till en bransch som jag lämnat? Det är skitsamma vad jag gör, faktum kvarstår, jag jobbar i krogbranschen igen. Ska jag jobba där så ska det vara som bartender och INTE som servitör. Jag vill inte servera svennar, norrmän och i SYNNERHET INTE DANSKAR mat.. Jag vill göra drinkar om något. Garderobskneget funkar, då får man ju iaf. träffa folk men sålänge general Britta går svansar omkring som en väldigt aktiv ande så går det ju inte att slappna av.

Va deprimerat mitt förra inlägg var. Jag hoppas ni lägger vikt på att jag poängterade att jag inte mår bra idag.
Jag tror jag ska sjukskriva mig, spontanspy lite och sen lägga mig i fosterställning med Radiohead - Karma police i lurarna..

prayer of the refugee

Jag är nästan stolt över mig själv. Igår mådde jag riktigt illa. Förkylningen kändes som om den nått sin kulmen, jag hade en svag men ändå aktiv bakfylla i bakhuvudet och magen hade vänt upp och ner på sig. Så jag fattade beslutet igår att strunta i att röja på torsdagsklubben, antagligen för första gången den här säsongen och jag tror även att det var första gången som jag sa nej till fest här uppe. Jag drack en öl och en gammel, sen fick det vara slut på det roliga.. jag gick hem och la mig. På vägen hem spydde jag 3 ggr och kände mig allmänt bedrövlig. Jag hoppades att min "hälsosamma" kväll igår skulle gjort susen men idag mår jag inte heller bra.. Näsan är igenpluggad och jag har inte orken att stå upp. Dagar som dessa så önskar man att man låg hemma i sin stora säng i stockholm och inte omgavs av massa människor, människor som duktigt ska gå till jobbet och göra skäl för lönen. Jag hoppas att det bara är "thoughts from the sickness" men jag funderar allvarligt på att efter nästa vecka säga upp mig... Jag försöker hitta nåt i tillvaron här som håller mig kvar, som gör det värt att stanna och spotta i gruset och bita ihop för sakens skull. Men jag vet inte riktigt.. jag har mer eller mindre uppnått mitt huvudmål, att bli en duktig skidåkare. Jag har förlorat min farträdsla, jag har fått en stabilitet i benen jag inte haft sen jag var som bäst i handbollen, jag har fått bra kroppskontroll och behärskar sånär offpisten.. Jag är inte som folket här, dom är här för att bli rika på norska pengar som gör dom ännu rikare på svenska valuta. Självklart är dom väl här för att åka skidor/snowboard och festa men allt detta kan du ju göra mer och bättre i svenska fjällen..
Jag är inte här för att bli rik eller åtminstone för att tjäna bra med pengar. Ge mig ett gott skäl till varför jag inte ska ta picket och packet hem om två veckor, börja jobba igen hemma och sen avsluta MIN säsong med en tripp till åre eller liknande.. Jag vill inte höra saker som "men vi kommer ju och hälsar på" och att jag borde vara tacksam eller liknande... När ni som hälsat på åker hem igen så kommer jag stå där och sakna er ännu mer än innan. Jag ska vara kvar här i ungefär en månad och en vecka till om man ska se till det jag har planerat. Min lillflicka Vira (hunden) får valpar under aprils första dagar och kommer jag inte hem under den veckan så kommer uppfödaren få ha henne hos sig i 8 veckor och det vill jag inte göra mot mamma. Så valparnas ankomst är en skön och hållbar ursäkt/anledning till å inte stanna säsongen ut. Jag antar att jag är lite besviken på trysil i sig.. Jag har inga tvivel på säsongarlivet, däremot kommer jag nog inte köra en säsong i norden om jag får för mig att köra igen nästa gång. Enda stället jag kan tänka mig i hemmafjällen är isåfall Åre för den staden lever ju iaf. Trysil är en ganska död ort. Skidåkningen, visst den är riktigt bra och slår i princip alla svenska orter på fingrarna och är ganska likvärdig med åre.. Men att stanna en hel säsong här? Jag har redan åkt alla liftsystemen, jag har åkt alla svarta backar och är...nöjd. Jag tycker inte man ska känna sig nöjd med mer än en månad kvar av sin säsong.
Varför är trysil en så "död" ort? Stugorna är fullbokade, lunchserveringarna säljer som smör, liftköerna är enorma, men stället LEVER inte.. Såfort liften stänger så är det som att luften går ur alla.
Kör jag säsong en gång till blir det i de riktiga alperna. Jonas har nämnt Bad gastein och visst kan vi bara få lite kontakter där så är jag nog på..

Nu ska jag, ensam, klä på mig skidstället.. knata promenaden till Eventyret, ta barnens knapplift, sen stolsliften och sen ska jag ensam köra samtliga Hogeggas backar...sen åker jag nog hem hit igen.


karma police

Har varit en sväng i sälen idag med Miyagi och shoppat lite. Nya stavar, en Nord-tröja och öl+mat blev det.
Tänkte göra en kort beskrivning av mina kollegor och dom jag bor med, mina sambos.

Tom - Born and raised på sandhamn. En kille med humor i ena handen och ett stort hjärta i andra. Galet härlig kille som har gjort ordet "pajas" till det nya svarta. Har börjat samla fylletroféer, än sålänge har vi 6 pulkor i skidutrymmet.

Johan - Born and also raised på sandhamn. Står för den sjuka och lite skruvade delen i hushållet. En rätt "självklar" humor, man kan säga att han behärskar språket grymt. Dåligt pengasinne eller bra om man ser på saken annorlunda.. gick in i en pokerkväll, dyngrak, kastade upp en bunt norska sedlar på bordet, spelade bort dom och gick sedan och däckade.

Jonas/McLovin - Skåningen. Killen som har gett den avslappnade skånska laidback-stilen ett ansikte. Man ser honom sällan i något annat än långkalingar och en röd luva. Ibland har han kockkläder också men det är inte lika roligt. Kunde inte namnet på en tjej här uppe så han döpte henne till Kerstin...och så fick det bli.

Björn/Miyagi - Skövdekille som precis blivit chefskock, grattis mannen. Lyssnar på hårdrock och älskar tjejer. Rolig kille, faktiskt riktigt rolig. Han älskar mycke i livet: tjejer som jag tidigare nämnde och sin motorcykel som han saknar varje dag.. Han har sån kärlek i rösten när han pratar om den att man glömmer att det är ett fordon.

Björn/Nalle/Nasse - Bittrast på heiskroken och antagligen bittrast i trysil. Att han är konstant småsur gör att man inte kan göra annat än att gilla grabben. Han har faktiskt börjat mjukna.. och de gillar nog vi alla för han är en liten charmör.

lunsj

Dagens lunchpass är över och jag och tom har sjunkit ner i varsin soffa med vatten och lite godis.. Det är svårt att förutspå dessa dagar. Ena stunden är det inte en enda gäst och rätt som deé så kommer en skolklass på 15 pers in och vill ha hamburgare.. då vill man nästan införa en kvotgräns för skolungdomar.
Om trekvart är de dags att jobba igen, men det är nog lugnt. Bufférna har inte lockat så mycke gäster den här veckan och skönt är väl det.. hursomhelst får vi betalt och det är både jag och tom överens om att det är det som räknas.
Efter jobbet sen så ska vi alla ta en drink på Laaven. Ett skönt ställe som har 18-årsgräns så det är där alla norskor håller hus på sportlovet.
Nu ska jag sluta ögonen i 20 minuter och låta energin reparera min skadade kropp.

rossel..

onsdag morgon..
Knettsetra var off the hook igår alltså. Vår personal är tydligen med i en tävling där. Ställning förs och uppdateras på en stor tavla. Tävligen går ut på att ens "lag" ska ha druckit flest rör innan säsongen är slut. Vad man kan tänkas vinna har jag ingen aning om, men de märker väl dom som stannar tiden ut..
Ett rör kan förklaras som sådant att det är ett stort rör. Detta rör rymmer ca 4 ½ liter öl och med det får man en tappkran så man själv kan bestämma lite. För tillfället så ligger vi delad etta med Knettsetras egen personal. 25 rör har vi hittills druckit. Jag har varit delaktig i de 5 som de blev igår. Efteråt åker man skidor därifrån, några drog till heiskroken och festade vidare. Jag drog hem, åt lite jansons och revbensspjäll för att sedan råslockna uppe i sängen.
Idag mår jag lite sisådär, bättre än väntat med ändå inte så att jag ger tummen upp för hälsan.
Mina stavar blev stulna igår när de stod utanför heiskroken. Ärligt talat, vem fan snor ett par stavar?
Nu får jag ju köpa nya, en utgift som känns sjukt onödig. Som hämnd snodde jag också ett par stavar.. antagligen var de gärningsmannens egna för dom var totalt kvaddade.
11.30 ska jag vara på jobbet, redo att rocka 8½ timme.. Inte så taggat men vad gör man?

"att skapa"

folk och fä.. ni får förlåta mig för att jag inte varit så aktiv i min blogg på sistone. Jag har inte känt mig inspirerad..
mycke har hänt sen jag senast skrev något.. henke och tommy hann göra en veckas visit hos oss vilket var rikigt roligt, alltid kul när vänner som man saknat något sjukt dyker upp. Det visade sig dock att dessa tu herrar var ena riktiga sluskar. Så till den grad att jag till slut glömde bort allt som jag gnäller om hos fredde..
Men vänner är vänner ..
Jag har också hunnit ta en tripp hem till kära stockholm. Usch va jag har saknat min familj.. man är verkligen hemkär. Mamma är bäst, pappa är bäst och syrran är... riktigt bra!
Jag har aldrig sett min hund så glad som när hon såg mig den söndagkvällen..snacka om att man smälter när en hund är så glad att den tjuter.
Men nu är man tillbaks i trysil iaf. sen snart en vecka tillbaks. Igår flyttade jag och fredde från vårt lilla krypin på trysiltunet. Vi sa upp oss från våra tjänster på Trysil Resort och tog picket och packet till "bruna kåken" där heiskrokengänget bor.. helt underbart. Eget rum, egen garderob och ytor som man tidigare hade delat med svettpelle i sängen bredvid var nu plötsligt ens EGNA.. helt galet.
Som de ser ut nu så åker jag hem i början av april, ska tänka igenom saker och ting och det är väl lika bra att man bokar hemresan snart. Jag skulle inte gråta om de tog slut i mars redan.. jag har fått smaka på säsongarlivet och visst, smaken har varit ljuv stundtals men de beska stunderna har varit irriterande. Min chef vet verkligen hur man tar en promenad på nerverna... för egen del så skällde jag ut henne efter noter fredagen som var. Jag var så trött på hennes stressutbrott och tjat så det var droppen för mig. Nu efteråt känns det som att hon fått en stor respekt för mig vilket känns skönt. Jag känner att jag vet vad jag gör och jag försöker ju inte direkt jävlas med henne.. Vi har båda olika synsätt på hur saker och ting ska ske, mer än så är det inte.
Idag har jag jobbat hela dagen.. jag och Johan. Riktigt trevligt. Att gå till jobbet har blivit mycke lättare nu när man bor med kollegorna, en kul grej helt enkelt, mer än de vanliga "ok hard work work".
Det är många vänner som vill komma upp och hälsa på. Det ska nog inte vara några problem. En fördel är nog dock om ni även är vänner med fredde för en av (om vi är två) får nog sova med honom.. mitt rum må vara lika stort som vårt förra ställe totalt men jag har typ en extra madrass, mer än så kan jag inte provida med. Fredde å andra sidan har isärplockad säng som man säkert kan mecka ihop för sömnbruk..
Nu har jag varit på Laaven med kollegorna.. jag har druckit öl och fishermans, underbart och nu ska jag sova.. Håll till godo med denna uppdatering för vem vet när jag orkar skriva igen. Jag saknar er och längtar efter er..