Spritfet och andfådd

Det var ett galet tjat om att hänga ute i solen. Jag är inte så sugen på att bli röd. Det är nämligen så att jag solar eller gör saker som tvingar ut mig så blir jag alltid röd, inte brun (måste tilläggas). Brun blir jag först efter att jag varit rosa pantern i cirkus en vecka och sen flagnat ända in till benmärgen...sen kan arbetet för att bli brun börja. Så våga inte tvinga ut mig eller kritisera mig för att jag drar ner gardinerna, smäller på AC'n och sitter vid datorn.. det är endast för att jag inte vill dö eller sova i ett badkar med is den närmaste veckan.

Hundarna vill inte ut, jo möjligtvis dvärgen Bengt då men han förstår ju inte bättre den masochistiska snorvalpen.
Jag måste ge mig ut och shoppa inför sommaren nån dag.
1. Solbrillor med stekfaktor 10 000
2. Ett par linnen som man kan exponera beach 07-träningsresultatet (jo tjena..) i.
3. Ett par flipflops som inte är så rosa som dom jag haft de 2 senaste åren.
4. .......Tandblekning?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igår
styrketränade jag, något som min kropp sen länge trott att jag lagt av med. Anledningen till att jag tror det är för att det som förut var muskler och fina kurvor är numera en gegga av sprit och slaggprodukter.
När man är på gymmet så blir man som en annan människa. Det är verkligen en rätt så primitiv miljö, och det har krävts cirka 4 månaders frånvaro från de 4 åren jag faktiskt har styrketränat för att förstå detta. Givetvis kommer jag inte träna mindre bara för att jag känner mig som en neandertalare när jag tränar. Sålänge jag inte garvar åt hantlar och dåliga cablecross-maskiner hemma vid middan så..
Men för att snacka lite neandertalsnack! I vanliga fall så är jag van vid att i gymmet så är det jag som regerar, jag har alltid varit 15-20 kg starkare än mina vänner i det mesta jag kör. Nu är det bara så att jag tappat ungefär samma summa i varje övning så man är ju smått deprimerad när man står i duschen och känner sig som mowgli på atkinsdiet. Självklart är det ju inte så farligt som man kan tro när jag ger den formuleringen men så krävdes det ju 16 år för mig att bli någorlunda nöjd med min kropp.

Dagens aktiviteter är följande:
Lattja med hundarna och vara ledig.

Mina föräldrar, samt mina arbetsgivare har hittat det ultimata sättet att be mig om saker och sätta mig i arbete. Nu kanske någon av dessa aktivt följer min blogg men då får detta ses som att dom bör veta att dom är avslöjade. Jag kom på denna strategiform när jag blev väckt imorse av Pappa då han ramlade in i mitt hus och frågade om jag kunde vara hemma under dagen och passa hundarna. Jag sa tydligen ja, för 2 timmar senare ringer Mamma och vill bekräfta det jag tydligen så säkert accepterat. Det har hänt att mina chefer gjort så också. Det måste ha att göra med att man är betydligt mer mottaglig mellan 6-10 på mornarna, såväl vaken som sovande.

frukost någon?

322 besökare sen jag sparkade igång skiten igen. Inte illa!

No money No cry

Vaknade imorse av att telefonen ringde och när jag svarade så gjorde jag helt omedvetet den mest klockrena röstimitationen av Ulf Lundell. Min röst var helt förstörd och träningsvärken efter gårdagens träningspass var enorm.. hade jag varit ett betesdjur på en savann så hade lejonen sen länge gett sig på detta deffekta ungdjur.

Krogen ringde också men då låg jag och halvdrömde om saker som aldrig hänt så jag svarade inte. Antar att om jag svarar så blir det väl att servera drinkar till 3 inatt och det vet jag inte om jag är så sugen på. Inte helt oväntat så är det ingen bra kombo att försöka skapa beach 2007 OCH jobba nätter så ringer dom igen så får jag se hur jag gör.

Känns som att alla bra skivor är slut nu. Toppen det innebär ju att jag har tid att JOBBA på fler och det är ju inte ens hälften så kul, även om det är bra repetition av barskillsen inför sommaren.

Så här sitter jag i min ensamhet och lånar grannens trådlösa utan dennes vetskap. Själv vet jag inte ens vilken grannes det är, men jag tackar och bockar för dom 60% jag når av hans 54mbps:)..

Jag är grymt glad. I maj kommer jag jobba heltid på TV4 (deltid i vanliga fall). Med vad väntar jag med att säga då jag inte vet hur konfidentiellt det ev. kan vara.

Da's mah bussstop!

Det krävdes ännu en fylla för att det skulle gå men imorse fick man iaf. vakna i sin egen säng! Underbart faktiskt..
Helgen var något i hästväg.. jösses! Jobb på fredag, hem, jobb.. resten vet ni ju!
Lördag..munspelslugnt hela dagen och BAM! plötsligt var man där igen.. SJÄLVKLART, sen jag fyllde 20 har det varit oundvikligt. Ni ska få se..

Kommer hem vid 19-tiden efter att ha jobbat lite smått på globen.. byter om, blir riktigt snygg faktiskt och sen hem till grannen för att dricka öl och kanske äta lite. Blev riktigt mysigt och man var mer än ljummen i kläderna när man ramlade in på polarens hemmafest.  Sen var det ju lite si och så med festen då jag fortfarande ställer mig kritisk mot mina vänners val av gäster.
Hursomhaver så hamnade man i samma säng som björn,jakob och en okänd donna som vi hade lovat köttbullar om hon följde med oss. Nu fick hon bara svett och dålig andedräkt.. menmen!

Söndagen präglades av liero,kaffe och tortellini.. prövade även kok-korv men min mage protesterade å de grövsta.
I sista minuten bestämde jag mig för att dra på skiva på Undici som mina vänner så fint hade arrangerat. Temat var nåt i stil med pojk/flick-band men eftersom jag är en stor fiende av tema-fester så sa jag F*** that!..
Skivan var dock grym.. glada människor och hög partyfrekvens på i princip samtliga. Glatt! En liten lätt promenad hem från eriksvik gjorde nog sitt också för jag mår helt ok idag..

det var inte illa, eller är det kanske det?

She works hard for the money..SO hard for the money !

Man blir inte sexigare än mig idag.. skäggig, snorig och en frisyr som kan liknas vid en öronamputerad Musse pigg.
Men jobbat, det har man gjort. Självklart, jag är grabben hela dan.

Satt lugnt och fint och åt min middag.. klockan är låt säga runt 21.30 då min chef från krogen ringer och ylar på bred skånska "LINUS HUR FAN ÄR LÄGET?" "KAN DU JOBBA?" "GRYMT,VAR INNE TILL 12 SÅ BLIR DET KALAS!".
Jag är verkligen grabben hela dan för vem skulle ge upp sin lediga fredagkväll för att gasa in till stan mitt i nattningen. JO det ska jag säga dig.. läkare på jour, brandmän och nattskiftsväktare, och jag är varken eller!

Hursomhaver så ska jag vara på globen 11.30 vilket ju känns alldeles förträffligt. Jag ler hånfullt åt mig själv när jag gjort en sån sak.. jag är förkyld, fått alldeles för lite sömn och nyttig mat och PANG.. hjärnkapaciteten räckte så långt fram till "öh du kan tjäna pengar..DO it!". And I did, kan man säga. Så om 10 min ska jag vara på G till bussen och med ett humör som bara en bartender kan ha.

Förresten.. pappa säger att jag börjar bli spritfet.

En dag som denna...

...är man bakis och allmänt äcklig.
Bakis pågrund av att man druckit kopiösa mängder sprit blandat med alldeles för glatt umgänge.
Äcklig, som resultat av ovan.

När man då är som jag en dag som denna så uppskattar man dom små stunder i livet då man faktiskt får vara ledig. Vaknade stelfrusen i Jonas soffa imorse, det börjar bli en vana så den där "första-ögonblicks-chocken" då man undrar var i hela halva man är någonstans, är borta. Jag gjorde det enda rätta och gick in till Jonas och snodde hans täckte och la mig bredvid och slocknade igen.


hoppsan.. där försvann massa som jag hade skrivit.. men det är väl bara att likna det vid min gårdag så har ni nog överseende

Back in business

Läste precis en kommentar från lilla men kärvänliga Danini där hon menar på att jag inte skrivit på hela 4 dagar. Kors i taket, jag har faktiskt varit ledig och då består ens dagars huvudsakligen av sömn,utfodring och diverse umgänge, dvs. inget speciellt. Det är när man jobbar som man har tid att tänka och det är när man tänker som bloggmaterialet dyker upp och det är även när man jobbar som man orkar ta sig tid att skriva. Så då var det sagt..med andra ord: jag bloggar inte om jag är ledig!

Så nu sitter man här, ännu ett kvällspass på TV4, med en Chocochino? i handen och sörplar. Det har varit en väldigt död helg med alldeles för lite happenings, för få för att man ens ska nämna det enligt min mening.
Fredagen hos Henke bör väl nämnas iofs. den var kul och Henke är nästa stora festfixare i Sverige. Han lyckas alltid hitta en liten men taggad skara människor, alla lika villiga att låta sig drickas till vansinnesdåd.

Imorgon är en ny vecka och den börjar med att man jobbar som bartender på nån lusig studentskiva på frans august. Att jobba på krogen är något jag inte vill tipsa om, det är ett slitigt jobb som iofs. kan vara riktigt kul på somrarna men har man inte planerat stenhårt att bli bartender eller krögare eller så tycker jag hellre att du ska klippa gräset hela sommaren.

Nu slutar jag strax vilket innebär att jag inte har någon anledning att skriva något mer.

Stay black


Här finns ingenting å klaga på..

Tänkte att nu när jag ändå bloggar flitigt så kan det vara på sin plats att ge lite utrymme åt de personer som gjort mig till denna titan, de personer som varit mina pelare, mina paraplyn och såklart mina bästa vänner.
Först är inte bäst och sist är inte sämst, ni ska vara glada att ni känner mig.

Jonas - Kändes som ett självklart val. Tror han funnits i mitt liv i drygt 4 år nu men ibland känns det som om vi varit gifta i 30 år. Det är nämligen så att vi retar oss på saker som bara såna par kan. Men jag antar att om jag skulle få gifta mig med en vän...och en KILLE så skulle det vara Jonas. Dels för att han har sin snälla pappa Bosse's prylkåthet, han har körtkort och för att han kort o gott är genomsnäll.

Björn - Lika självklar som humlen i ölen. Grabben som gjorde att jag inte bröt ihop efter första matchen med Boo FF 5. Han har varit en viktig del i mitt liv, sjukt viktig. Det är svårt att beskriva med ord vad han betyder utan att det låter som om jag vill föda hans barn och köpa volvo med honom. Han har en benägenhet att ofta hamna i trubbel, såsom brutna näsben, bråk med invandrare och spritrace med annans egendom. Att vara med Björn är som att vara med i ett avsnitt av MacGyver, vadsomhelst skapas ur ingenting!

Henrik - Stor som ett hus, väger som en mindre personbil och har ett hjärta av hårdaste plast som går att hitta! När han dricker så förstärks samtliga av de egenskaper jag radade upp. Henke är björnen som alla vill krama och han är så snäll att alla får det! Det enda som man kan klia sig i huvudet åt är hans bristfälliga musiksmak, men även den stämmer på vissa plan. Kort o gott så är han en riktig klippa..

Micke, Johan, Dennis - Här kan man även slänga in Björn för han tillhör samma gäng. Utan detta gäng hade jag säkert pluggat på KTH och varit kärnfysiker, men jag hade aldrig haft så roligt som jag haft. Dessa grabbar har gjort mig till den jag är, både på gott och ont. Vad ska man säga.. LAN, fylleslag, kafferep och nyårsaftnar, saker som dessa hade inte funnits eller varit ens hälften så roliga utan er.

Helgodt - Glömsk och lat så det räcker till ett helt kompani, men vad gör det när han är charmig som en vårdag. Det är så mycket snack på den grabben att snart blir han väl nästa statsminister. Glad som en 5-åring på fyllan och seg som en spritfet 45-åring som nykter. Trots denna halvsågning är han en kille man inte skulle velat vara utan. Som skolkamrat och som slapparvän är han priceless!

Ni andra som inte fått en hyllning eller sågning ska inte känna er glömda. Ni är alla underbara: Malin(speciellt!), Camilla, John, Christian, resten av A-laget, Packad&Klar, kollegorna på samtliga jobb och resten.. ingen glömd!

Nu ska jag på möte strax..kommer bli lagom lyckat, mer om detta imorgon!


Det snöade tydligen igår...

...och det missade jag, fan va underbart! Jag är visserligen ett stort fan av snö och dess funktioner men jag önskar också att sverige kunde vara mer uppdelat. Att från mitten och söderut så ska det vara tropiskt och exotiskt och norrut ska det vara rena kanada. Då skulle landet falukorv vara paradiset.
**
Grymt skönt att vara ledig idag.. igår fick jag träffa tjejen som förgyllde min sommar förra året. Helt sjukt va bra det kändes. Serenity och all sci-fiction i all ära men igår fick filmen agera bränsle för pratet istället. När filmen var slut så hade vi båda två ingen aning om handlingen i princip. Nä men det var skönt att träffa henne igen..
Att det ska krävas nästan ett år för att man ska inse sina misstag kan ses som sorgligt men för mig var det nog nyttigt. Nu återstår det bara att se hur det går..
**
Idag ska man ramla iväg till gymmet tänkte jag, har en provträning på SATS inbokad vid 14. Frågan är om jag inte ska börja "vägen tillbaka" med ett par boxpass så man får upp fyskondisen lite. Minns att senast jag FÖRSÖKTE gymma, var för 2-3 veckor sen och då höll jag på att få en hjärtattack och det var endast för att jag blev andfådd. Styrkan finns där men jag är lite osäker på mina lungors kapacitet för tillfället!
**
Måste säga att det är rätt rofyllt att skriva blogg. Man kan ordbajsa fritt och minsta lilla tanke som dyker upp skrivs sannolikt ner.. Har ett helt ok snitt för en nybörjare just nu och det ligger på mellan 30-40 besökare dagligen sen jag tog tag i detta. Fortsätter det såhär så blir jag nog ordförande för nån ljusskygg klubb inom kort. Man vet aldrig.

Jag saknar tiden då man var student. Inte för läxorna och de gudsförgätna tiderna man tvingades att stiga upp utan för att skolan gav en sorts struktur till ens liv. Jag menar, nuförtiden så känns det som att tiden springer iväg. Man jobbar och sliter, festar och sover och i bästa fall äter man nyttigt och när lönen kommer så börjar man direkt att längta tills nästa lön. Man känner sig så sjukt vuxen och först då och nu förstår jag vad de vuxna menar med att tiden går så snabbt. När man led och hade tråkigt i skolan så gick tiden så förskräckligt långsamt och det var svårt att tänka sig att  "om 10 år bör det vara dags för din första kris gosse". Tiden går inte snabbare från person till person, det är självklart ett välkänt faktum. Tiden är ej ur led. Men bara för att det känns som att tiden går snabbare så betyder det inte att jag har roligare. Jobbet tar ens lediga tid och den lediga tiden försvinner i alkoholens tecken.

SUCK!..


Caught in the middle

Rubriken syftar på min sovplats inatt. Mellan en säng och en sovmadrass, mellan två vänner. Det är ju inte direkt så jag kallar mig själv kräsen.

Efter att man hade jobbat till 01 igår så blev man hämtad av förfrusen vän som fick stå ute och vänta i kylan eftersom mitt arbete vägrade ta slut. Vi skulle på fest, min kaffeintorkade hjärna var heltaggad och ögonen var glansiga av dataskrämsstrålning. Väl framme så möts vi av människor som är påväg därifrån. Underbar start på en kväll som redan var påväg att ta slut.
Hittade några vänner och det resulterade i att vi hamnade hos ett par andra vänner i närheten och där blev det faktiskt lite slit. Ska inte gå in alltför mycket på detta men jag funderar på att ta tillbaks min rekomendering av att anställa Jonas i baren i sommar för han skulle få oss att gå i konkurs redan efter premiärhelgen kan jag tänka mig.
Till slut blev det dock dags att börja tänka på gitarrsolot även där och folk började så sakteliga att dra sig därifrån.
Några fick skjuts, några tog bussen, någon stannade kvar... jag hamnade mellan en säng och en madrass, bannlyst från all komfort.

Söndag nudå.. haft lite huvudvärk hela dagen. Käkade pringles och torellini till lunch och nu käkar man godis på jobbet. Strax tid för jobb men först ska man preppa kroppen med lite koffein och dylikt.
Ska bli skönt när den här helgen är slut. Självklart är det kul att jobba men jag har inte haft mycket ledig tid på sistone så kommande vecka får bli MITT påsklov.
Personliga önskemål för den veckan får bli att komma igång i gymmet igen, eventuellt shoppa dator och telefonterrorisera ett visst jobb som är skyldiga mig en veckolön.



Jag vill svänga mina lurviga ikväll faktiskt.. jag har problem

Knegar-Leffe

Då sitter man på jobbet igen, dock som badvakt denna gång. Började 7.30 imorse, ramlade in 8 prick men ursäktades förseningen pga. min sena hemkomst igår.
Vilken partylördag jag har framför mig.. smäller nästan av!
Simhallen 7.30 - 15.30
Konstpaus..
TV4 19.30 - 23.30
Är man skicklig på alla sätt o vis som jag då är så finns ju chansen att man råkar festa ikväll. Jag har tänkt på att jag tar allt väldigt avslappnat. Det var likadant i plugget. Det spelade ingen roll om jag började tidigt morgonen därpå, jag åkte ändå hem med sista bussen om tillfälle gavs. Det kan ju anses som en synnerligen slarvig livsstil, men för mig har det funkat livet igenom. Jag är ju verkligen direktörsmaterial, för jag får ju uppenbarligen saker gjorda ändå. Jag är allt bra häftig..

Kom o tänka på en sak igår när jag var påväg hem. Jag måste nog ha det mest ounika utseendet man kan ha.. Varje gång jag träffar nya människor på middagar,fester eller diverse happenings så får jag ofta höra frasen; "Jag känner igen dig", "Har vi setts förut?", "Du liknar en vän till mig" eller "Var har jag sett dig".. Antingen är jag omedvetet känd a'la Truman Show eller så är det helt enkelt så att jag verkar sjukt världsvan.
Lite lustigt faktiskt, en kollega på morsans jobb vägrade acceptera att jag var min mors son, än mindre att mitt namn var Linus.
- Du ser inte ut som en Linus! En Linus ska vara kort blond och smal, (dvs. allt som jag inte är). Du ser ut som en Martin, sa hon.
Hur fan skulle morsan kunna räkna ut det när jag föddes? Bra tanke.

Nu vankas det kaffe och gammal vaniljbulle..sen tänkte jag ta lunch.

back in blue!

Efter 3 månaders frånvaro och interna stridigheter med min kollega och mörkhyade vän så valde jag att i hans ovetskap radera allt som hade att göra med vårt tidigare projekt "alacarte - modebloggen".
Att hålla sig uppdaterad om mode och allt som kretsar kring det begreppet visade sig vara relativt tråkigt och hade vi lagt ner mer tid på det så hade vi nog ansetts som betydligt överflödiga.

Så här sitter jag nu, Linus, och har bestämt mig för att göra om denna blogg till en egen liten egotripp, tillägnad mig och ingen annan.

Det är rätt skönt att vara egoistisk, trots att det egentligen är ett ideal att vara det. Människan ÄR i grunden egoistisk så jag ser mig inte som något unikt eller nyskapande. Jo, nyskapande på så vis att jag sällar mig till dom som trivs som vardagsegoist. Att vara ego innebär ju faktiskt inte att allt mer eller mindre ska kretsa kring dig själv och ditt välbefinnande. Mer åt det håller att man månar och värnar om sig själv lite mer än om andra. Helt naturligt med andra ord.

menmen till saken!
Min dag började ju hyffsat segt med ett bryskt uppvaknande då morsan ramlade in i huset för att tömma eventuella sopor. Snabbt därefter gick jag upp och passade på att skrämma båda hundarna..14.00 så var man på öppet hus och firande av 20-årsdag. Dagen till ära bjöds det på öl och smörgåstårta, en hyllningsvärd kombination!
Tyvärr hann man inte slå klackarna i taket förns det var dags att åka och jobba. Nu sitter jag här och knappar på jobbet. idag är förhållandena på jobbet betydligt bättre än förra veckan, allt flyter perfekt. Det enda som skaver lite bakom örat är ju att kaffemaskinen behöver servas med nytt kaffe. Det är inte så gott med en kaffe latte som består av skummad mjölk och grumligt varmt vatten...mumma!

Jag tror nog jag sätter punkt här. Min genialitet kan ibland stiga mig över öronen och det är inte alltid så lättsmält som jag förutsätter att det är.

läs, förundras och please come again!

Över och Ut !