seth

sthlm är vackert.. knatade upp för hammarbybacken häromdan faktiskt, med skidutrustning och allt. Lite väl optimistiskt kanske att tro att man skulle få en "WOOO!"-upplevelse av den knappt röda lutningen.. men efter att ha åkt ner, konstaterat att skidorna kommer behöva en lätt reparation, så var själva promenaden upp det bästa.. Väl uppe fick man nästan en berusande känsla. Tänk er då dessa som klättrar upp för riktiga berg


Här kommer en låt förresten. AFI - Love like Winter, min favoritlåt för tillfället.

Helvete va tung!

jag beundrar dumma människor..

.. Jag kan inte låta bli att få något magiskt i blicken varje gång jag ser en skidfilm. Jag har gått igenom hela min arsenal av skidfilmer sen jag kom hem. Det finns två skidåkare jag beundrar grovt. Den ena känner nästan alla till, Jon Olsson, och den andre är nog mest känd inom de inbitna kretsarna, Jon Larsson.
Jon Olsson är en av världens bästa inom jibbscenen med massvis av medaljer från de olika tävlingarna runt om i världen. Nu senast plockade han medalj i Xgames. Han bor i monaco och kör en lambo han skaffade förra sommaren... han lever verkligen drömmen. Jon Olsson är min idol för att han är inte bara Sveriges starkaste kort utanför den alpina scenen, utan han är även en visionär. Där många nöjer sig med att åka på tävlingarna och håva in de pengar så finns så går Jon ett steg längre. 2 år i rad fick Åre stå värd för hans egna tävling Jon Olsson Invitational där flera av världens bästa åkare ställde upp och där bland andra PK Hunder gjorde sig ett namn.
I år heter tävlingen Jon Olsson Super Sessions(JOSS) och det är inte bara en vanlig tävling utan vanliga dödliga får ställa upp, det är även en videotävling så de bästa inskickade bidragen får också ställa upp. Hans arbete för att ständigt utveckla skidsporten är beundransvärt och han kommer verkligen bli ihågkommen som killen som hjälpte många andra att uppnå sina drömmar. Inom jibbscenen kallas han för veteran. Alla kidsen går fortfarande antingen på college(Sammy Carlson) eller så har dom precis fått börja köpa sprit på krogen. Jon däremot har hunnit fylla 25... Har man uppfunnit ett eget trick som väl genomfört vinner varje tävling han ställer upp i, då har man min respekt. Jon Olsson, du är min idol för att du brinner för det du gör, du är orädd och framstår jämt som jävligt ödmjuk.

Jon Larsson. Killen hade knappt kommit ur målbrottet innan han droppade stort i Free Radicals-filmerna. En mer extrem och orädd åkare får man leta efter. Jag skulle kunna hålla Henrik Windstedt som favorit inom freeridescenen, delvis för att han dominerar på FreeRide-touren och för att han kämpade sig tillbaks från en allvarlig ryggskada.. Och ja självklart är han en stor idol, jag beundrar alla skidåkare som vågar det där lilla extra. Dom åkare som har letat sig bort från Gustavsbacken i lindvallen, som har tröttnat på picknickåkarna i åre och som ser berget som en lekplats och inte som en snygg bakgrund. Har man sett alla filmer som Jon Larsson medverkat i så förstår ni vad jag menar med orädd, skicklig och extrem. Slå upp ordet "galen" i en ordbok eller som synonym så borde Jon Larsson stå med där som typexempel. Larsson är ingen jibber eller parkråtta. Berget och skogen är hans lekplats och alla vet att det är ungen med störst hink och spade som äger sandlådan.. Jon äger berget och gör vad han vill mellan klipporna, droppen och drivorna.

Vilken åkare är jag då? För tillfället vill jag inte jämföra mig alls med någon av dessa herrar. Istället ställer jag mig tills vidare frågan: Vilken åkare vill jag bli? Och då blir det lite lättare för än sålänge så är jag bara en av dessa drömmare som kan se Simon Dumonts session i filmen Push om och om igen, eller när Jon Larsson förklarar att skidåkning faktiskt är farligare än Schack i Peak Performance-filmen StopGoStop.. Jag tror att jag kan bli såpass bra att även jag får leka med hink och spade på berget. Jag har blivit kär i skidåkningen och jag får fjärilar i magen när jag ser det snöa utomhus. När ni tänker "usch o fy, nu blir det kallt ute..åh nej vi som hade vår", så tänker jag på möjligheten att dra en repa i Hammarbybacken.

Ja, jag saknar trysil, men jag ångrar inte att jag ligger i min säng hemma nu och inte i mitt hemmabygge till säng i trysil. Jag saknar trysil för vännerna jag skaffade där och åkningen. Den ska tydligen vara underbar där nu. Men då glömmer man att jag nog haft flest skiddagar på kortast tid där borta.. jag har fått min beskärda del av soldagar och underbar åkning. Jag skulle absolut inte säga nej till en tripp dit igen innan säsongen är över men då blir det för att åka, festa och inget annat.

Nu ska jag börja bege mig till systembolaget. Måste inhandla proviant för kvällens rockopera. Det kommer bli en kväll i ölens och GuitarHero-spelens tecken!

Vårväder

Det är det här jag längtat efter. En kylig vårmorgon med solen som väckarklocka.. Sen jag kom hem i söndags så har jag fått vakna av morgonpigga vänners toapaus-samtal, föräldrar som klampat utanför dörren eller så har jag vaknat av ren sömntristess. Men idag, äntligen, fick jag vakna av rummet badade i ljus. Mitt hus är underbart när vårsolen ligger på..
Jag har sakta men säkert börjat beta av mina vänner sen jag kom hem. I måndags umgicks jag med en städstressad Björn, i tisdags med en ledig och förslappad Tryborn och igår fick Malin och Henke sin beskärda del.
Jag och Malin gjorde det vi alltid gör när vi ses. Småprat och hamburgerlunch,tackar tackar. Henke fick kvällsdelen och den innehöll thaimat och From Dusk till Dawn som bara blir bättre och bättre med åren. Vilket manus, vilka skådisar, vilka effekter...nåja.
Det börjar bli hög tid att packa upp mitt trysilliv känner jag. Det enda jag slitit upp är ett par kalingar, en tidning, datorn och en jacka. Resten ligger fint, nästan vakuumpackat i sina respektive väskor. Skidorna står på måfå staplade i hallen och pjäxväskan är oöppnad.
Vad ska jag göra idag? Det är inte riktigt planerat måste jag erkänna. Jag har slängt iväg två CV'n till Peak Performance och Cross. Jag hoppas jag får åtminstone ett positivt svar.
Mina Cv'n är allt annat än traditionella.. och ändå tenderar dom att generera jobb efter jobb efter jobb. Inte bara åt mig. Jag har skrivit cv'n till två vänner tidigare och båda fick sina jobb.
Jag tror jag ska dricka lite öl ikväll, inget seriöst men lite guitarhero och ett par öl brukar göra vilken kväll som helst till en kul afton. Kan eventuellt bli utgång, har fått 2 biljetter till en fest i stan.. nån White Monkey-tillställning. Varje biljett gäller för 2 pers så är ni 3 till som är sugna och har lagom koll på vad det är för något så slå gärna en signal..ni bjuder i baren.

Nu ska jag fortsätta klippa naglarna.

H.S.H

Jag är hemma gott folk.. och vad tar jag med mig om inte den slasksnö jag upplevde hela sista veckan i trysil! På hemvägen blev jag lovad sol och gröna skogar med vårväder och plusgrader i drivor. Jag har fått uppleva två sorters väder sen jag kom hem och det är lite drygt småregn och igår snö. Första dagen hemma spenderades med Björne, min egen Stiller. Den karln är rolig, vilket jag utnyttjade... Hans föräldrars hus är en villa som vid byte av inriktning och ett ägarbyte skulle kunna bli nackas motsvarighet till va värmdö golfklubb är på somrarna.. ett riktigt partyhål!
Men igår var det allt annat än party.. det var simpsons, pizza med hemleverans(Björn har blivit brat),munchie-munchie-mat runt 21 och film på det.. Egentligen skulle inget av de hänt, tanken var att jag skulle åka hem till Björne för att hjälpa till med att städa upp efter hans lördagsfest som jag dessvärre missade. Visst det blev lite städning. Jag fick ta hand om Schlagertoaletten på nedervåningen och sen var mitt arbete klart,skönt.

Shit tjejer! Jag är inte i trysil längre.. de känns helskumt. Jag fick tvinga på björne och henke en improviserad Måndagsklubb igår. En öl och en film var de närmaste jag kom. Messade min barchef i trysil inatt och rapporterade läget i sthlm med snö och allt. Svaret blev:

"Hahaha skit ner dig! Kom tillbaks och ta reda på det!  Snö?Who cares, här super vi!"
Underbart svar av min chef Robin som är 31 år och flyttar till sthlm när säsongen är slut..
Ser ut att kunna bli en rolig sommar med nästan hela trysilsgänget i sthlm. Azad och Tom kommer slita på Sandhamn, Mclovin kanske gör ett gästspel där, Johan kör Clarion i skanstull och jag och fredde som är infödda kommer väl bara hänga antar jag.

Jag har börjat inse att vissa saker inte lämnar en trots att JAG lämnat det...trysil alltså.
Det är många citat/ord/uttryck som flyter omkring i min skalle. Ska räkna upp några och vid vilka situationer de kunde dyka upp.

Pajas!    -   Toms avväpnande och likväl korta uttryck. De fick man smaka på om man såg sliten ut, stod och drömde eller hade allmänt dålig koll..
Bang-a-rang    -    Det plus ett frustande var mr Hettmans signum såfort han fick en anständig promillenivå.. Det var hans sätt att säga "NU KÖR VI!"
Dret..        -      Som sthlmare har jag ingen riktig aning om vad det är. Nalle gick omkring och sa det på sin breda dialekt. Det betyder säkert skit eller något liknande eftersom jag, den lata jäveln, var ett riktigt drethuvud.
Se på fan!   -    Något som jag körde med.. Ska sägas snabbt och nonchalant. Om en gäst hade tappat bort sin garderobslapp så fick den ofta det som svar efter första "ursäkten".

Kommer säkert på fler grejjer i efterhand.. vet med mig själv att en av de första dumma grejjerna jag sa i trysil under första veckan var "Fan jag kan knappt vänta tills vi börjar håva in cash och pumpa luder...förlåt puder"..så de kommer nog mer;)
Nu ska jag äta frukost och sen blir det en sväng in till stan för å klippa sig. För er som är oroliga för min säsongarfrillas existens så kan ni vara lugna. Frillan kommer vara kvar, säsongen är inte slut ännu glöm ICKE...jag ska bara toppa lite, lagom maskulint.


å banka bäver

jag spenderar mitt sista heldygn i trysil just nu.. Det är sista dygnet med gänget som blivit min familj beståendes av pappor och bröder.. Ikväll gör jag mitt sista pass i min garderob på heiskroken. Garderoben har varit min, varje helg sen jag kom hit en tidig januarikväll.
Det är faktiskt med visst vemod som jag kommer sätta mig på bussen imorgon och bege mig hemåt. De första dagarna hemma kommer vara som att vara på en avvänjningsklinik.. Här har jag levt som svensk i norge, så sakteliga börjat leva norskt, jag har haft möjlighet att festa 3-4 dagar i veckan om jag så velat och ändå har jag jobbat varje fredag och lördag.. Det är först på sistone som jag kunnat kalla mitt levnadssätt nyttigt eftersom johan fått ner mig på gymmet 2 ggr. När jag kommer hem ska allting på stört återgå till det normala, jantelagen träder åter i kraft.. Här uppe får man tänka högt om sig själv. Jag har varit garderobiär, det kan låta otacksamt men jämte vakterna är det jag som bestämt huruvida en gäst varit välkommen, vilka priser som ska tas vid vilka tider osv. Genom garderobsjobbet har jag knutit kontakter som vem vet, kan komma till hjälp längre fram i livet.. man ska alltid ha många vänner anser jag. Kvantitet är en kvalitét i sig som det sägs..

Jag är medveten om att jag nämnt min hemkomst och tankarna kring detta i mina 2-3 senaste inlägg men det är väl för att jag inte riktigt kopplat att jag faktiskt borde känna mig lyckad efter tiden här. Man är ändå rätt lyckligt lottad om man som svensk fått möjligheten att vistas här en längre tid.. Vid närmare eftertanke borde trysil skänkas till sverige. Det styrs mer eller mindre av Skistar, det är fler svenskar än norrmän som jobbar här. Visst många är här för att tjäna norska pengar men av alla platser i norge har dom valt trysil... skulle trysil bli svenskt skulle skiten byggas om. Klubblivet skulle få en prägel som endast åre kan matcha i sverige. För tyvärr, norrmännen festar sämre än svenskar.. Och åkningen sen, jag anser att trysil har den bästa och mest varierande åkningen i norden. Många ställen har kanske bättre åkning men ofta av en sort.. Vissa ställen stoltserar med den bästa offpisten och sen står pisträvarna och gråter när dom ser det utbudet. Trysil har kanske inte den bästa offpisten man skådat men den finns och den duger för den som vill skaffa sig stenhårda lår och mjuka knän..

Frågan är nu vad jag ska göra när jag kommer hem.. ska jag återgå till mina gamla jobb eller ska jag fortsätta i det spåret jag är inne på nu, med nya saker och upplevelser.
Vi som lever får se!

YEY!

Inlägget nedan skulle ha postats i söndas.. Av någon outgrundlig anledning fuckade någonting upp så jag har inte kommit in här. Eftersom jag inte orkar skriva något nytt om dom dagarna och eftersom de är gårdagens nyheter behöver jag inte lägga mer vikt på dom. Även om det faktiskt var riktigt kul med Johan och Björne här!

"Björn och Johan kom till trysil i torsdags kväll och har varit här tills idag. Riktigt roligt med lite brödrasällskap igen. Det är så skönt med såna vänner, det spelar ingen roll att man varit borta länge och inte sett varandra på länge, vänskapen är ändå lika stabil ändå och man kan lita på att humorn är på topp. Tillsammans hade vi två skiddagar, den första var snäppet bättre än den andra. Det är bara så synd att jag jobbar på helgerna och inte kan festa loss med dom.. Men jag tror dom hade roligt ändå. Igår fann jag dom springa runt på klubben svärandes på danska med varsin appletini i handen, manligt.
Ikväll är det personalfest och jag har ingen aning om vad vi ska göra. Allt jag vet är att vi ska ha oömma kläder så någon har siat om skootersafari och det vore väl inte alltför illa.
Om en vecka åker jag hem.. jag känner sån oerhörd lättnad över att ha tagit beslutet. Min hemlängtan är enorm och även om jag åker så kommer jag ha lämnat trysil med en massa nya vänner i bagaget.
Kommer sakna mina kollegor och alla de andra säsongarna som förgyllt mina lunchpauser i backen, måndagsklubbarna, tisdagarna på knetten, torsdagarna på heis och alla trevliga människor som besökt mig i garderoben på helgerna och som kallat mig "chefen" eller "du är en bra karl linus".. Vem vet, man kanske gör ett gästspel i april, åker hit, solar lite"


NU till realtid och den torsdag det ändå faktiskt är. Idag är jag ensam i huset. Veckan har gått relativt snabbt.
Personalfest i söndas med lekar och dåliga resultat för Kossorna, Jobb och fest i måndas, Jobb och min sista utekväll på Knettsetra i tisdags (numera leder Heisgänget stort i rör-tävlingen), en tripp till sälen igår med Azad och Johan där det shoppades lite, åts på anrika mcdonalds och intog en kaffedrink på f o o d. Kvällen var trevlig igår.. Eftersom jag,johan och azad var hellediga så tog vi en bastu med öl, därefter masade vi oss upp till jobbet, åt den goda medelhavsbuffén med några öl på det samtidigt som vi avnjöt en surf-film som Tom hade fått i present..sen drog vi till Skipub'n där vi drack några öl..sen hämtade Tom oss med bilen.
Idag ska jag göra lite småsysslor. Jag ska först och främst till banken och lattja lite med norska pengar och trolla dom till svenska. Sen ska jag kolla skidjacka eftersom det är massiv rea överallt kanske man kan fynda lite. Ikväll blir de torsdagsklubben och imorn påbörjar man sin sista helg i garderoben på Heiskroken. Kommer kännas lite tomt när man kommer hem och inte är lika igenkänd vart man än går...  Kommer sakna hela grejjen med att vara lite småvän med alla, att vara en del av detta underbara gäng som trysils säsongare trots allt är. Fast de antar jag att man alltid kommer ha med sig. Som johan sa igår: "Vi kommer ju lätt synas".

lite rapport..bilder kommer när jag hittar folket som har.

Heis - Laaven 1-0
Heis - Blandat skidlärare och Juls 3-3
Heis - SkiPub'n 3-0
Heis - Skidlärarna1 1-0 efter straffar
Heis - Skidlärarna2 3-1

Heiskrokens stolta slitna gäng är mästare i TrysilMästerskapen 2008. Pokalen står på klubben... den har jag druckit skumpa ur.

produktiviteten själv

Idag vaknade jag 11. Såg kollegorna gå till jobbet och sedan somnade jag om och lät mig förskönas ytterligare en timme.
När jag hade ätit frukost och gjort morgonbestyren som blir färre och färre numera när man är ledig så märkte jag att Tom var hemma och ledig.. och efter det är det blankt i mitt minne. Tiden fullkomligen rann iväg. 3 matcher warcraft svepte iväg tiden till nu.. Jag har ätit frukost och en påse micropop. Och kroppen verkar mer eller mindre nöjd med detta, jag klagar inte..
Jag kan även meddela att min hemresa är bokad, igår sa jag upp mig. Jag var beredd på att bli av med huvudet och min mandom i ett men min chef suckade mest över att de va jobbigt.. Klart det är jobbigt, jobbigt för henne och inte de minsta synd om henne heller.
Så till alla som längtar efter mitt vackra ansikte och svallande hår så är 16e mars tid för hemresa, vid 23 beräknas jag vara vid centralen om ni vill rodda med banderoller och orkestrar.
Det har snöat så in i sjuttsingen idag så imorgon ska johan dra upp mig vid 08.30, tvångsmata mig med ägg och sen blir de offpist hela dagen.. mumma på min ära och på kvällen kommer grabbarna grus, björn och johan. Faktiskt i god tid för imorgon blir de kollektivfirande av olika födelsedagar. Tom fyller år, Nalle fyllde år igår och tillochmed min födelsedag från den 8e februari ska få sig ett hurra.. så dom som läser detta, ta er till trysil och heiskroken imorn för de kommer gå ända in i kaklet.
Ikväll är det fotbollsturnering nere i byn. Vi på heiskroken arrangerar och i målet finner ni eran egen Linus.......i kycklingdräkt. De ska tydligen bli riktigt mycke folk och alla andra ställena här som Sindrestua, Laaven och Knettsetra har sina lag anmälda. Det är mer eller mindre upplagt för ett riktigt om man ska ta hänsyn till branschen, Fylleslag. Efteråt är det efterfest på heiskroken.
Nu ska jag försöka övertyga kroppen om att middag vore gott.. Må så gott allesammans, jag lämnar matchrapporter imorn.

gäsp

Om 50 minuter ska herrn vara påväg till jobbet, trysil är mulet och i luften kan man känna en svag bris av ångest. Det är iaf. så jag ser det. Igår var det måndagsklubben på Heiskroken. Jag och fredde inledde kvällen med att stå i DJ-båset första delen av kvällen, det gick riktigt bra och när vi lämnade över till automixen så hade vi faktiskt skapat ett litet aktivt dansgolv!
Ibland kan måndagsklubben vara en riktig pina, ofta få människor och för det mesta är det 3 fulla danskar med medhavd öl som utgör gästskaran.. Men de senast veckornas måndagklubbar har varit riktigt bra. Säsongarna har börjat vakna och komma ur sina trygga "vi umgås bara med dom vi jobbar med"-skal så nu tror jag klubben fått ett gäng "residents".
Det gjordes även ett försök till efterfest hemma hos oss, jag vet faktist inte hur det gick för jag bestämde mig för att vara sexig på jobbet idag... kan inte ha gått såååå vilt till för dom har inte lämnat många spår efter sig.
FRUKOST NU!

man

Jag börjar få riktigt långt hår. Med långt menar jag faktiskt långt. När jag har hjälmen på mig utan mössa under sticker det ut ur alla hål, lite komisk look faktiskt. Nytvättat så går det inte lång tid innan jag har en tjock mösa som vibrerar lite kul när jag går.
Mitt hår är så tjockt att när jag ska tunna ut frillan hos frisören så tar bara det arbetet trekvart. Jag lovar att det är mitt fel att dom behövt höja priset för en klippning. Förra året när jag hade långt hår så såg det ut som en mungo och en tvättbjörn hade slagits om glatta livet när allt låg på golvet. Den här gången lär det snarare handla om ett lejon och en orangutang när hon är klar med mig. Och om det är långt nu, tänk då på att det är ett tag innan jag får träffa min kära frisör.. jag är ju inte direkt hemma just nu.
Ska se om ja kan knäppa en bild senare, tror det kan vara av allmänt intresse.

hoo-ooh oooh

Det var ett jävla röj på grannarna under mig, funtar på att gå loss ensam på golvet.. hoppa lite med pjäxor perhaps?
Skiddagen idag var grym, har fått åka mycke orört och det har nästan uteslutande varit offpistdrabbningar.
Äntligen spöar jag Klara i 2,5 km störtlopp.. nåt att pröva kanske gott folk? Det river fint i låren!
Tack vare Fredde missar jag finalen i Sweet Rumble-tävlingen.. hade varit nice att se, åtminstone skidåkarna.
Fredde har verkligen ingen energireserv och den lilla batteritid han verkar ha, tar slut på några timmars aktivitet.. spelar ingen roll om det är jobb eller ett par repor i Hogegga. Han slocknar ändå som en narkoleptiker när han kommer hem.. konstigt det där.
Jag undrar när jag ska få festa på Heiskroken egentligen, känns inte som att dom kommer ta in nån annan garderobskille direkt. Visst jag får min beskärda del av gunget på måndagar,tisdagar och torsdagar men jag tänkte att om jag nån gång vill pröva nåt annat så borde jag väl få det?.. Äh jag ska inte gnälla, det är inte många sthlmare som för tillfället tittar ut genom fönstret och ser det snöa, medvetna om att imorgon blir ännu en dag med mjölksyra i låren.

JAAAA

Idag ska jag åka puder, HAHAHAHAHAHA.. YES..Snön öser ner!
Och senare idag är de big jump-tävling i parken "Sweet - Rumble" tror ja den heter..kommer nog bli riktigt tungt, det är både skidor och snowboard. Vi har försökt få vår ex-proffs-chef Robin att ställa upp men han skakar bara skrattandes på huvet.
Vore coolt om de kom lite folk på heiskroken ikväll då..typ å firade en eventuell första/sista-plats.
Menmen nu ska jag attackera "berget" men mina tunga lagg..
image62
Seth K2