dead by april

Snus är en uppfinning som jag ofta undrat över hur den kom till och fick sin form. Var det tänkt som ciggaretter för den fattige? För tanken på att stoppa en näve/liten påse blomjord i käften kan ju bara inte sälja, teoretiskt sett.
Idag finns så många snussorter i Sverige att snart kommer man se folk producera på gatan. Märken dyker upp överallt och alla med olika kitchiga namn... En sort vill vara rockig och cool medans en annan vill vara trendig och inne. Men likt förbannat slår dom sig såfort dom försöker sig på att hota swedish matchs gigant General snus.
Jag snusade mycket förut, nu har jag skurit ner på det och när jag väl tar en så handlar det om lilla oskyldiga göteborgs rapé. Snus gör konstiga saker med en.. Igår när jag var påväg hem fick jag ett infall, eller ett anfall om man vill kalla de det. Nikotin är en bov. När jag var yngre var jag en arg liten kille, tände direkt, ingen stubin att tala om här utan de gick från blindgångare till kärnvapenkatastrof på 2 röda.. Sen i 1an, gymnasiet, fick jag då pröva snus. Jag hade tidigare fått pröva genom vänner på sommarlov och sånt men aldrig riktigt tagit mig tid att göra det seriöst. Känslan av lugn och välbefinnande fyllde kroppen och alla problem som man upplevde under sitt första år på gymnasiet, bara sköts iväg och stängdes in i en bubbla.. Åren gick och det hela blev till ett beroende. Ett beroende jag inte hade några som helst problem med eftersom jag mådde så bra.. Men under det senaste året, när jag börjat trappa ned, när jag slutat kedjesnusa så har jag börjat känna en skum känsla.. Alla problem, dom som flög iväg i en bubbla, har stannat kvar och alla andra problem som jag under tiden har blundat för eller inte tänkt på, har även dom hoppat in i bubblan.
Inuti bubblan finns den arga lilla killen, han sitter där med ett världskrig av problem och viftar med en sax och säger "Sluta snusa, kom och lek med mig, jag känner dig bättre än någon annan"..

Här lät jag visserligen fantasin rusa iväg. Men verkligheten är ju ganska snarlik..
Och nej, så farligt är det inte, jag tror inte att jag blir en vilde med saxar och plutonium om jag lägger av helt.... men så är det ju det där med å ta risker ;)

la helg!

Helgen är här och så även det nästan pliktaktiga planerandet. Till en början ser nog nästan varje helg perfekt ut, allting är planerat, planerat och planerat. Inget har man lämnat åt slumpen.. och i vissa fall är även söndagkvällen fixad den med.
Min helg är planerad som sådan att ikväll blir det som bäst i alkoholväg ett par glas rosé och that's it, kanske lite tv-spel. Lördag är en öppen historia, det ska handlas paintballutrustning för söndagens sammandrabbning, det ska handlas en och annan öl och sen är det liksom dött.. Det har dykt upp önskemål om gröna lund från vissa håll, önskemål som jag ställer mig starkt kritisk emot eftersom, har man varit på liseberg någon gång i sitt liv så är gröna lund lika roligt som att observera gammalt kaffe. Menmen, ibland får man vika sig för pöbelns tryck så vi får helt enkelt se hur lördagen ser ut.. På kvällen kanske det blir trädgården och NEJ det blir på intet vis en repris av förra helgens bravader med allt va det innebar. Nej de blir ett par drinkar givetvis och allmänt trevligt.. helst vill jag åka in tidigare också för trädgården är som gemytligast runt 21-tiden..FAKTISKT, till alla er som tror att bara för att man är infödd stockholmare så måste man vara "fint folk och komma sent".

Nu har jag suttit över 20 minuter på jobbet, men det gör faktiskt inget. Halva tv4's personal har sprungit på semester och dom som kommit tillbaks lr räknar dagarna har antagligen gått hem sen en timme eller två.

.... men nu ska väl även jag ta mitt pick och stora pack och glida!

Cheer-i-yo!


gabriella..ooooh gabriella!

16 bast från typ australien är hon något av ett fenomen i mina ögon.. i vanliga fall lyssnar jag på hårdrock,metal och punk men ibland när man inte sover som man ska så kollar man på tv och där har den visats flitigt på ZTV, VH1 och MTV.
Sjukt söt tjej. Ni har antagligen sett videon så jag ger er en livespelning istället.. kryddar det hela lite;)

hahaha var bara tvungen...

...att sno denna från en tjejs blogg. Har sett hur folk knepar och knåpar och sätter ihop alla möjliga såna här. Kul att ge folk lite... "insyn".

10 Favoriter

Färg: Svart
Band: AFI
Film: Into the wild
Bok: Samtliga Dan Brown-böckerna
Sport: Skidåkning, handboll och ja typ fitness
Årstid: Vår
Veckodag: Fredag
Glassmak: Ben & Jerrys med brownies
Tid på dygnet: vid 17-tiden då man ofta slutar jobbet

9 För tillfället

Humör:
Spänd
Smak: Morgon
Kläder: Svarta Nord-shorts och en svart PapaGaio-shirt med "hus"-tryck
Bakgrund: Chefen med ett squash-racket
Nagellack: Inte så mycket
Tid: 11.16
Omgivning: Kollegor och datorer
Irritationsobjekt: Morgonmagen

8 Första

Bästa Vän:
Lilling har jag för mig
Screen name: prosit?
Husdjur: Katt
Piercing: Stick för fan
Förälskelse: Måste varit på dagis, nån Sanna
Musik: Michael Jackson
Bil: nån risig volvo tror jag vi hade
Mobiltelefon: Nokia 3330

7 Senaste

Party: 
Trädgården, i lördas
Mat: Hemmagjord pyttipanna
Dryck: Nåt mousserande vin igår
Biltur: Handla mat med mamma
Kyss: Nån norsk
Spelad låt: Peter von Poehl - The story of the impossible
Tv-program: Nä..

6 har du någonsin

Dejtat någon av dina bästa vänner:
Ja, faktiskt
Brutit mot lagen: Ja, på ett och annat sätt
Blivit arresterad: Nej, inte ens nära

Badat Naken: Ja, badat, sprungit, dansat.. you name it!

Varit med på Tv: Ett par gånger inom olika sammanhang

Kysst någon du inte känner: Ja, medvetet som omedvetet


 

5 Nej tack


Kläder: V-ringat

Mat: Fiskbullar och champinjoner

Musik: gospel
Dryck: Gammel dansk, fy fan

Personlighetsdrag: påstridig


 

4 Saker
 

Du gjorde igår kväll: Umgicks med Malin

Du kan just nu höra: Några kvinnliga kollegor småtjattra

Du kan inte leva utan: luft, träning och vännerna

Som du gör när du har tråkigt: Skickar spontana sms till folk
 

3 Personer
 

Du kan berätta allt för: Björn, Pappa, Malin
Du tycker om: Många

Du inte gillar: Många


 

2 Val


Kaffe eller te: Kaffe
Vår eller Höst: Vår

1 Önskan

Ekonomiskt oberoende och en villa i alperna... och så välfärd till familjen då, kändes tvunget


woo-pi-doo!

Efter mitt senaste inlägg har det faktiskt kommit in en liten bunt önskningar om en "favorit" i repris kommande helg.
Jag får tänka på saken, jag har ingen lust att må så dåligt som jag gjorde i söndas. Så en repris vet jag inte riktigt om jag kan ställa upp med, kanske en nedklippt pocketfylla kanske..hoppas det duger?
Det är fortfarande semester för min del men ändå är jag på jobbet, skadad eller brist på karaktär?
Idag ska jag och en vän testa på ett träningsprogram. Enligt olika källor på nätet är det snarlikt ett av schemana som skådespelarna i filmen "300" hade under en period när dom tränade inför filmen. Tanken är att vi ska hinna med 300 repetitioner på 15 minuter och vi får inte fuska, dra av reps eller ta hjälp..det måste klaras helt enkelt. Ska lägga upp det när jag har en svensk översättning.
Kaffe är en intressant uppfinning. Det luktar bakispiss, smakar morgonandedräkt och är klockan alldeles för mycket morgon så följer en kollapsad mage... men ändå tenderar man att alltid ta sig en kopp eller två när man kommer till jobbet. Och när man känner hur man uppfylls av koffeinet så kan man inte låta bli att säga "Gud, vilket gott kaffe"..varför är det så? Ska jag vara så rädd och tacksam för koffeinet, att jag inte kan vara ärlig mot mig själv och säga "mmmm, kattpiss med ruseffekt"..?
jag vet inte riktigt, men nu ska jag ta en till kopp och sen följer 3-4 timmars effektivt arbete (nåja).

Trädgården

Igår hade jag, Linus, premiär. Jag har inte varit ute särskilt mycke sen jag kom hem från trysil. Nu vet ju de flesta av er att det var ca. 3-4 månader sen jag kom hem.. Tiden i trysil gjorde att man tappade sugen på utelivet. Man prövade fylla på alla sätt och vis under 3 månader.. vafan kunde man väntat sig? Så när det nu var dags för den tredje utgången hemma för i år så var humöret på topp. Efter att ha stressförat hemma hos henke med fyra Staropramen och en flaska rosévin (favoritsorten heter för övrigt Rosé de Champagne) så blev det stressgång till bussen. Där bekantade vi oss med tre stiliga kvinnor i övre medelåldern. De tyckte jag var en stilig karl så redan på väg in hade egot fått sig en behövlig boost.
Väl inne i stan försökte jag muntra upp en vilt främmande tjej som satt och såg seriös ut.. det lyckades faktiskt!
Humöret var på topp. Jag älskar såna kvällar när man bara vill krama om hela världen, om man bortser från att dagen efter så vill man spränga densamma...
Hursomhelst.
Väl framme på trädgården, där jag jobbade sommaren 2006 och en kort vända 2007, så fixade jag in alla mina vänner, före kön och näsorna på folk som säkert köat en halvtimme för att få avnjuta åtminstone en billig starköl. Kontakter och gott rykte får ibland göra sitt.
Sen så vet jag inte riktigt.. Mitt humör var fortfarande på topp, jag minglade och pratade med allt och alla och tyckte att allt var toppen. Och sen minns jag inte så mycket mer. Eller det jag tycker att jag kommer ihåg, överensstämmer inte på alla punkter med det som vännerna sagt.
Enligt henke som tyckte att han hade koll så tog jag en svängom på dansgolvet, en redig en = noll koll
Henke drog för övrigt hem tidigt med ursäkten att han var trött, trist, killen börjar bli gammal.
Övriga saker som jag gjorde igår:
Pratade norska, drack placebosprit(drink som undertecknad tror innehåller massa sprit men som istället är ren läsk med lime), sms-raggade med en gammal kollega, kissade från en bro, åt kebab som folk gjorde för 4000 år sen, sjöng till System of a Down i taxin halvt sovandes, rapade emelie i örat när vi skulle säga godnatt, klädde av mig innan vi ens kommit ur hallen....och därpå vaknade jag 14.00 med den värsta baksmällan jag varit med om.
Folk säger att man kanske borde tänka på hur mycke man häller i sig.. Jag tänker hellre på hur snabbt man gör det. Förkröket igår gick på timme, man kan ju försöka ta det lite lugnare nästa gång.
Annat att tänka på till nästa fest/utgång:
Bara för att det står likör på flaskan så är det inte svagdricka.
Ha starka vänner om du tänker upprepa exemplet ett par rader ovan

bamboooka

Solen har visat sig idag. Den gör inte det så ofta nuförtiden.. Man blir näst intill vettskrämd på mornarna när man drar upp gardinen och bländas av det starka skenet.
Sveriges årstider är ur led måste jag säga och Stockholm är ett typexempel på hur sjukt det faktiskt är. Ordet och uttrycket lagom tar över allt mer och nu är det varken för kallt eller för varmt här. Stockholm fick ingen vinter med undantag för 2-3 dm snö som kom i mars. Stockholm fick nöja sig med 2 "riktiga" sommarveckor och tidningarna skrev om rekordvärme osv osv. Sen följde ett par veckor av några futtiga plusgrader och en massa moln.. När året är slut och vi har facit i hand så tror jag att vi måste börja lägga om en massa i kalendern. Semestrar måste börja tidigareläggas, nationaldagen får också flyttas.. Massa röda dagar får klämmas ihop. Om nu stockholm och resten av sverige endast får 2 "riktiga" vinterveckor och 2 sommarveckor, så ska väl alla få njuta av den.. 4 veckor om året ska hela sverige stå still. Vinterveckorna så ska skidanläggningarna vara överfyllda och sommarveckorna, då är stränderna fyllda till bristningsgränsen.  De resterande 48 veckorna kan vi glatt skita i..