TV4DUDE!

From. nu är jag KUNG.. K U N G..K - U - N - G! FATTA!
Kim vill ha krig, rävar mot mårdar, jafar mot vladimir, svensk mot zigenare, bill mot bull, dupont mot dupont, TV4 mot SVT, PC mot Mac, Coop mot Ica, msn mot icq, skype mot voice, bandit mot voice, yin mot yang, alfa mot omega, gud mot djävulen, lundin mot berghagen, ronny mot ragge, spindelmannen mot venom, usa mot ryssland, tyskland mot alla, vhs mot dvd, sprit mot vatten, kläder mot hud...
Det är en blogg-off!!!!

2 dar är nu gångna sen jag skrev under kontraktet som gjorde mig lite bättre än alla andra..
2 dar sen jag inte längre behöver bedöma min manlighet efter min kroppsbehåring..
2 dar sen jag inte längre behöver svara "Linus" i telefon utan numera hörs en fanfar..
2 dar sen jag ÄNTLIGEN FICK MITT HELTIDSKONTRAKT på tv4 !

Såfort jag fått bort ett par timmar från min Anytime-tjänst så blir det perfekt. Först då kommer det kännas som på riktigt.. för jag har nog ännu inte insett att det är fast nu.. det känns fortfarande som ett extrajobb... så overkligt.. :) 6 år efter min första praodag här..

Blir nästan rörd.. Gott folk, ni får vänta ett tag innan jag skriver ett inlägg a'la Linusbrillians igen.. behöver smälta vissa saker först.

Living for the weekend

Idag gjorde jag min sista dag på det gudsförgätna utomhusbadet.. Nu går vi mot mörkare tider rent årstidsmässigt men för min del så blir det bara ljusare.
From måndag är jag heltidsanställd på TV4 och det innebär att jag är ett steg närmare världsherravälde och komplett sexighet. Tänkte försöka fira det på nåt sätt nån dag inom en snar framtid med lite goda drinkar på nåt trevligt ställe.. någon som känner att jag är viktig nog kan väl ta på sig detta och styra upp?
Ekorren kom inte förbi idag, skumt och lite tråkigt så idag fick jag skydda duvorna från kråkorna istället. Inte för att dom är särskilt sexiga eller roliga att ha och göra med men man behandlar dom lite som ett syskon, dvs. att den enda som får bråka med dom är JAG och blott JAG.
Förhoppningsvis kommer blogginläggen bli fler och desto gladare nu när "vinden har vänt".
Inget ont om folkslag men jag har aldrig sett roligare kläder och konstigare attityder.. Såg en av smågrabbarna, med en cigg i käften, han kan inte ha varit äldre än att han precis slagit ut mjölktänderna (till synes iaf.)..
Dagens goda gärning var att öppna toaletten trots att jag var påväg därifrån, en biljett till himlen bör dimpa ner i brevlådan inom kort..

Det pågår väldigt mycket debatter och diskussioner just nu i Sverige..
Författardebatten, det skenkristna sverige och den alltid lika aktuella stureplansvåldtäkten.
Jag har egentligen ingenting speciellt att säga om någon av de två förstnämnda mer än att muslimer inte ska yttra sig om att våra urtraditioner var barbariska. De må så ha varit men vi har iallafall övergivit dom..
Författarendebatten handlar väl på nåt vänster om att deckargubbarna Leif GW Persson, Ernst Brunner mfl. har dragit tjejförfattarna i håret och nu är det ett jävla liv.. jag vet inte.
Stureplansvåldtäkten ska jag fatta mig kort om. Grabbarna är skyldiga, det har dom varit ända sen det första fallet, att svenskt rättssystem har fler buggar än ett tidigt windows 95 verkar inte bekomma någon. Inför aktiv dödshjälp, gör en hälsokontroll på båda grabbarna och eftersom fiffel är vardagsmat så kan man enkelt få fram att åtminstone en av dom är hjärndöd och inget att ha.. PANG, ett skott i näsbrosket så var en våldtäktsman ur leken.
Jag väljer att kalla det dödshjälp istället för dödsstraff för som vanligt så är det ju gärningsmannen som är det "riktiga offret", och varför inte hjälpa denna..

-Det råder tydligen förbud för befolkningen i Kuba att turista.. man måste tydligen vara ultraradikal kulturmänniska för att få lämna landet, förstår väl jag det att dom vill bli av med dom. Nej skämt åsido, kultur är bra men jag förstår inte att man ska behöva gilla konst bara för att få lämna Kuba.
-Polisen fick slå in en bilruta för att ett 1-årigt barn höll på att dö i värmen där inne. Det har informerats i åratal om att man inte ska lämna sin hund ensam i en avstängd bil en het sommardag.. tydligen dröjer det ett par år innan ett människobarn får sitt samhällsvärde.

ÄN en gång tycker jag mig ha skrivit en bättre blogg än Alex Schulman.. jag förstår inte riktigt hypen kring den killen.
Han är lång och smal, jag tänker "piano" när man ser hans övre tandrad.. Han klagar på vardagsmänniskor, leker storebror och tar sig skriftliga friheter, och så skriver han en lång självgod krönika varje gång han jävlats med aftonbladets chef..
Ni har kanske listat ut det redan?..JA, jag är avundsjuk...på hans läsarantal.

NU så ska jag bjuda mig själv på en kopp kaffe och sen blir det effektivitet.se

Meadows of heaven

Den här veckan går till historien som en av de segaste sedan vecka 2 i mammas mage...
Jag har varvat TV4 med ett utebad i hammarbyhöjden och det är där jag lider igenom dagarna, 10 - 18 måndag till fredag..
Det har varit så tråkigt att jag börjat mummla irriterade ramsor och långa rader svordomar för mig själv. Kollegan påstår sig vara över 30 år men han är ungefär lika intelektuellt utvecklad som en sengångare med något syndrom av okänt slag. Det roligaste idag var när jag såg en råtta under våran veranda och jag kokade kaffe enbart för att kasta på den.. ett par koppar gick till spillo(råttan kom undan) innan jag insåg att kaffe ändå är rätt gott, OCH vätskedrivande.
Vi har ett litet zoo, om än ganska oglamouröst men kan man ha ett naturreservat borta i gustavsvik så kan jag ha ett zoo på utomhusbadet i hammarby. En fet & skäggig råtta, en förförisk ekorre som enbart vill åt kexen...och så har vi ju fåglarna, duvorna snackar bara med varandra och eftersom jag varit väldigt uttråkad så har deras konversationer lockat mig till högljudda skratt. Skatorna jagar ekorren och kraxar avundsjukt när jag bjuder denne på vatten och kex.. och så har vi ju barnen. Igår hade ett av barnen med sig en jävla bjällra som den envist skulle ringa med. Det gick så långt att vrålade åt barnet att VETA HUT! Min kollega fick sig ett gott skratt och så även jag efter att jag insett det ironiska i att be en unge som precis lärt sig hur en arm fungerar att lägga ner ögonaböj...

Sitter och lyssnar på Nightwish nya platta.. måste säga att den är riktigt riktigt riktigt bra! Har saknat bandet, deras musik blir inte sämre för att man valde att kicka Tarja. Anette har en annan sorts röst men den passar lika bra till musiken..MUMS I KAKAN!

Imorn blir sista besöket på utomhusbadshelvetet, sen ska det krävas glädjeflickor & feta sedelbuntar för att jag ska dra på mig röda badvaktströjan igen..NÅNSIN!

jag orkar inte vara seriös för tillfället, det kanske märks.. jag ber er ha överseende.

N-n-n-no!

Idag har jag sett på badminton. Badminton är sporten som kan beskrivas som tennisens lillebror som tappades i golvet vid födseln och fick andas för mycket damm..
Det jag drogs med på skulle föreställa en turnering fick jag veta.. Det var 10 åskådare om jag inkluderar mig och Jonas, belysningen var lika stark som den man får i ett rum utan fönster när man viftar med en mobilskärm.
Det hela var så befriat från glamour att jag inte insåg att jag faktiskt hade sett en match förns jag satt i bilen och vår vår vän började klaga över sin partner i dubbel-matchen..
Jag funderar på att börja på badminton.. jag lovar att jag skulle kunna sätta lite rock'n roll-prägling på sporten. Jag har nog fler vänner som skulle ställa upp!
Kan John Daly kröka & röka på golfbanan så kan Linus lira i träskor och fickpluntan i fickan.

Ikväll ska en härlig vän firas. Kan dock inte låta bli att ställa mig undrande till hennes val av gästlista. Ni förstår, hon har tydligen bara bjudit sina närmaste och dom hon anser som bra vänner...SÄGS det. Jag tror att hon skrev upp en massa namn på ett A4, klippte ut varje namn för sig, la lapparna i en stor ring och så snurrade hon på en penna. Hon tänkte sig säkert att av 40 vänner så sållar vi bort 20 så får vi en riktig toppenfest...
Eller så har jag bara väldigt fel och är misstänksam av mig.. jag är nog en bra vän trots allt:)

Jag tror min far beundrar mig väldigt mycket. Varför? Jo för att såfort morsan är bortrest så gör han precis som jag..
Linus festar + Mamma hemma = Pappa hemma
Linus festar + Mamma borta = Pappa festar
.... Enkel matematik!


..Och en sak till! Är det nån som kan tipsa mig om var jag kan hitta glasögonen som Kanye West har i nya singeln Stronger. Den info jag kunnat hitta är att de är av märket Jeremy Scott och kostar runt 300 dollar.
Den som hjälper mig kan få röra vid dom när jag köpt dom.

busskrigaren

Jag tillhör den typiskt stockholmska skaran människor som är misstänksam mot vardagen i allmänhet.
Idag ska jag ta upp en situation som många upplever åtminstone 1-2 gånger om dagen. Resa med kollektivtrafik.
När du går på bussen så är prio 1 att hitta ett tomt säte, målet är en fönsterplats. Klarar du dig halva vägen så är även halva loppet vunnet. Så är det varje morgon och varje kväll.. det eviga kriget för att få sitta ensam på dubbelsätena på bussen.
Imorse vann jag mitt krig, det var på gränsen denna gång.. Det var på den resan som jag började fundera på detta.
Varför hatar så många att sitta bredvid någon dom inte känner på bussen?
Min förklaring för mitt fal är mitt nyss nämnda krig, jag tror att om man börjar varje dag med en tävling så gör man bättre ifrån sig på jobbet (luddigt?). Förlorar jag min plats bredvid mig så har jag förlorat kriget. Det är en kamp från det att du satt dig på platsen tills dess att du lämnar den för att gå av bussen.

Det största nederlaget var när jag skulle in till stan och satt intryckt mot rutan från start till stopp. Det var hemskt och jag har aldrig känt mig så förödmjukad. Killen var inte stor men hans behov av utrymme var av vardagsrumsmått.
Det är typiskt stockholmskt att vara lite försiktig och den egna utrymmet värderas högt, MEN om det görs intrång på det egna utrymmet så är det även lika stockholmskt att inte våga säga något. Alla lagar om att det är tabu att ta för sig, hävda sin rätt och vara duktig är lika viktiga i folks liv som våra nerskrivna lagar.

Så varje gång du förlorar det dagliga kriget om platsen på bussen så dör man lite inombords,
"en princip åt skogen"

..

18 and life...

Idag är en sån här dag som känns toppen när man vaknar och för att fem minuter senare kännas som en smärre katastrof. Vädret har varit regnigt och på vägen till bussen hann jag med att dränkas likt en oönskad hund. Luften har känts kvav och ljummen, ungefär som en skål med varmt fett som man ger sig fan på att dricka.
Huvudet har känts urgröpt som en glasskartong som man fyllt med bomull istället.
Det har alltså känts rent för jävligt idag. Ingen respons från mina leder,muskler och annars så pålitliga nerver..
Men det har gått bra att jobba, trots strul med listor, externa hårddiskar osv.. jag är nöjd och efter imorgon kommer jag vråla FREEDOM! när jag går och lägger mig.
Har verkligen inget bloggmaterial denna vecka.. Istället gnäller jag som min konkurrent Andreas(nej ni får ingen länk till hans blogg), hans 100 senaste inlägg har handlat om hur mycket han hatar livet,jobbet och det existensiella i övrigt.
Så ska anstränga mig några rader till så jag inte ramlar in på samma bana...



....HEJ! nu ska jag gå och köpa middag

Frihoppning..

Passar på att skriva ett till inlägg medan hjärnan fungerar.
Näsan högproducerar snor så innan helgen är slut behöver jag ladda upp med mera toapapper känner jag. Jag har nämligen fått en sån där förkylning som innebär:
Morgon = Du är döende och hostar lungorna ur dig..
Dag/Eftermiddag/kväll = Hur lugnt som helst med undantag för en täppt vänsternäsborre..
Efter 22-23-rycket = Åter till det döende tillståndet.
Just nu är jag i mittenfasen så jag mår helt ok, men jag hamnade i den fasen under ett pågående slapp- & sängliggande så jag kommer ändå inte ur sängen.
Jag har två medvetna uppgifter idag.. ta ut hunden såfort jag publicerat detta inlägg och sen ska jag köpa kräftor i orminge. Det vankas nämligen kräftskiva ikväll, underbart att någon tar på sig detta.

Undrar om man kan bli rik på att hoppa från trampoliner och torn er i vattnet.. det vore kul och något som jag definitivt skulle satsa på i sånt fall. Jag ser framför mig en enorm djup vattenrutschbana med ramper, stora hopp och djupa landningar..det vore ascoolt och den enda utrustningen man behövde skulle vara ett par badbyxor med stark resår och en fantasi utöver det vanliga. Tänk på saken, varje gång ni är och badar så ser ni nån unge som är galnare än dom andra, den ungen vågar volter fram som bak, galna kombinationer från höga höjder osv.
Tidigare har jag tänkt att usch vilken jobbig liten jävel som tar plats men tänk om man skulle vända lite på det hela och säga OJ vilken talang. Genom åren har det kommit extreme-versioner av många "myssporter". Skidåkningen har fått sina jibbers, motions-rollerbladerarna har aggressive inlines och den vanliga promenaden i stan har förvandlats till Le Parkour. Nu är de det traditionella simhoppets tur att få en ny gren.

Nu ska jag duscha, luncha ensam och se till så att hunden får sitt...
 - Klicka för full storlek


UNTZ

Kom och tänka på en sak när jag gick från bussen igår..
Har jag gått omkring och varit trendsetter utan att jag vetat om det?
För 3 år sen så var Von Dutch ett väldigt populärt märke, flaggskeppet var deras då extravaganta truckerkepsar och dåtidens grej var att äga sitt egna unika exemplar.
Min var turkosbrandgul och jag var så stolt.. men jag ville ta det hela ett steg längre och äga så många plagg som möjligt från detta märke. Så jag skaffade kepsen, mössa, jacka, t-shirts och kände mig så jävla häftig. ni vet, sådär grym och inne.
Men jag behövde jeans också för att känna mig komplett, och det skulle synas också att det var just Von Dutch-jeans..
Så jag drog till Gate One på annandag jul och lyckades hitta just det par jeans jag letade efter. Jag har 32/34 i jeansstorlek, ibland 32/33. Minns jag rätt så fanns det bara ett par kvar av jeansen och storleken på dom var 31/32 eller kanske tvärtom jag vet inte. Hursomhelst så satt dom sjukt tajt och inte särskilt snyggt, men min envisa hjärna lyckades övertala mig om att det åtminstone var hyffsat snyggt. Så jag köpte dom.
På röven satt loggan, en stor gul Von Dutch-logga. Jag var så stolt, och mamma var så ursinnig och undrade hur dum jag var som la en smärre förmögenhet på ett par byxor som jag skulle kunna kopiera hemma genom att sätta mig i en nymålad stol. Men jag var envis, envis i åtminstone ett halvår minns jag.
Byxorna satt som ett felkonstruerat korvskinn på mig. Lite veckat och man fick dra ner dom lite (eftersom de var så tajta så var även det ganska svårt).. Nu har jag sedan längesen bytt klädstil och känner mig betydligt bekvämare ute på gatan. Men jag kan inte låta bli att le lite åt den stilen som har nått småkidsen... dom ser precis ut som jag gjorde i mina von dutch-jeans för 2½-3 år sen.. det jag skrev i början om att jag är en trendsetter, det är bara skitsnack men man börjar inse vad som sätter trender... Allt handlar om tillfälligheter. Varför tror ni att kändisarna byter klädstilar hela tiden? För att den besatta skaran fans fortsätter försöka kopiera dem.
Den dag en kändis lyckas hitta en klädstil som inte smittar av sig på miljontals andra, först då kommer det bli balans i universum..

I need help with this

Life is good, life is god damn good, om jag får (vilket jag gör) säga det själv!
Vaknade imorse av att kroppen hade tappat all sorts temperatur.. det kändes helskumt, ungefär som om kroppen i smyg försökt ta livet av mig i sömnen. Jobbigt att inte kunna lite på sin egen kropp..
Hursomhelst så kunde jag lika gärna fått avlida för 5 minuter senare när kroppstemperaturen återvänt så blev jag varse om dagens temperatur i luften också.. Min härliga lilla enplansvilla blev med ens en bastu och jag låg i centrum.
Det förefaller som väldigt enkelt att lösa det problemet jag vet, jag blir ständigt påmind om det.. men ni som säger så, ni har inte en militärbas av 1 decimeter stora getingar utanför ditt hus nånstans.
Varje gång jag lämnar huset med ett fönster öppet så vet jag inte om jag kommer få slåss för att ta tillbaka det när jag kommer hem.. det är lite kusligt.
Idag gjorde jag dock det enda rätta, hursomhelst hade jag fått kämpa tänkte jag och att dö av värmeslag eller slåss mot getingar visade sig vara ett betydligt enklare val än jag trott. Fönstret åkte upp och vadblev då nästa upptäckt? JO,gott folk, luften står still, inte moln på himlen och termometern svettas 30 grader.. naken som påklädd så var det praktiskt taget kört för dig.
Eftersom jag kan behöva hjälp med tankebanor osv. ibland så har jag vänner. Martin "Bosse" ringde upp och snabbt var man i aktivitet, en bit baguette till frukost, scrambled eggs till lunch och sen var jag påväg till stranden.. Gustavsvik är underbart.. det är havsbad i sin snyggaste form, med undantag för några barnfamiljer.
Nu sitter jag på jobbet, äten, inte mätt, kaffedrucken, koffeinpåverkad.. snart är det fest, martin hostar. Eller fest, röj iaf.

Nu kastar jag omkring händelserna lite men men, var nära på att nöja mig med det jag hittills hade skrivit och publicera det ovanför men så kom jag på att jag alltid gör sjukt intressanta saker under helgerna och inget av det lilla som hände har jag delgivit er. Så här kommer en kort liten återblick:
I fredags jobbade jag från 10-18, tror jag hann gymma, det gillar vi.. Sen började det regna. Sen bar det av hem för den första riktigt lediga fredagen på ett bra tag. Lördagen innebar lite spontanshopping med en snygg tröja som resultat, lite öl och rosé införskaffades och jag maskade riktigt rejält vid systemets stängning för att kunna välja ut rätt. På kvällen åt man gott kött hemma hos Björn och spelade Våghals. Måste säga att Rosé med fanta är sjukt gott..antar att jag just stärkte mina bögaktier men det får jag ta den här gången.
Söndagen blev en lat historia som avslutades med diskning, kaffe och Scrubs hemma hos björn.. fick i mig lite gammal pizza också, det gillar vi.

nej, om man nu skulle satsa på effektivitet en stund nu.. en timme till cirkus, sen får de vara nog!

Hot milk is a lie

Heeelg och den stavas LEDIG för en gångs skull, lyckan är total och jag har precis ätit frukost.. Det är underbart att gå omkring ensam och leka prins och tänka "hmpff jag äter frukost när jag vill".. det kan jag visserligen bara göra när jag är ledig.
Men nu är det även så att med ledigheten följde en strukturkollaps. Inte haft nån såkallat riktig ledighet sen i juni och det har känts på sina ställen..jag har i princip inga minnen förutom gotland från juli tex.
Så hur ska jag nu förvalta ledigheten jag tilldelats?
Idag verkar det vara hemmafest på G så då kommer det krävas ett litet System-besök,lätt fixat.. tror även jag ska ta en sväng till stan, kanske göra nåt impulsköp, de känns liksom rätt.
Men alla andra dagar man nu kommer få ledigt framöver? Kollegorna har varit familjen och den riktiga familjen har varit den som sagt "gå upp nu" och "gå och lägg dig". Bara det faktum att jag bloggar hemma i en taskigt bäddad säng skrämmer mig lite.

Fått enormt ökad aptit på sistone, har nästan dubblat intagen per dag. Jag har visserligen börjat träna igen men måste säga att de känns lite skumt. Har lite väl mycke underhudsfett, undrar hur lång tid de skulle ta att transformera det till rena skära muskler... och följdfrågan bör väl då bli, hur jävla snyggt skulle det bli?.. hmm.
Lite fascinerad över det resultatet jag uppnått under de 2 veckorna jag nu är uppe i, som jag kört aktivt styrketränande. Min kropp har alltid varit lätttränad och det är den fortfarande men nytt för denna gång är att jag FAKTISKT har ett litet irriterande cykelställ runt magen som måste tränas bort och då innebär ju det att jag måste konditions- och förbränningsträna och de är ju för sjuttsingen så tråkigt.

SKulle va gott med lite mat nu...igen..typiskt :)

Weeermdö

Det är varmt och kladdigt i luften denna stockholmskväll.. Jag sitter i kalingar och knappar här, med 2 bullar och ett glas mjölk bredvid mig. Mjölken är kall och precis sådär god & svalkande som bara mjölk kan vara en ljummen sommarkväll då vädret hittat rätt.
Idag har varit en enda lång kamp mot de egna demonerna..idag hade dom mer makt än vanligt.
Igår så var det fullpackat på Wermdö Golfklubb, Jag, Martin, Micke & Jocke levde loppan och skålade flitigt..
Riktigt grym kväll där man träffade alla möjliga gamla vänner.. vi snackar alltså om ett klubbhus ute i vildmarken där det bor fler älgar än 2-barnsföräldrar, där av alla platser så träffar man vänner som nästan ramlat ur minnesbanken helt.
Kvällen fick ett konstigt slut då jag tappade bort gänget och hamnade på promenad med lite upplivat folk..allt detta efter stängning självklart. Det är helt sjukt hur svårt det ska vara att fixa en taxi i den här "stan", fick bud om 30 min, 40 & 20 min. Hur svårt ska det vara att be sina taxichaffisar att sparka ut den kunden dom för tillfället har som ska 500m till sin 1a i vasastan med ursäkten "amen sorry men de står en kille ute i ödemarken och han har inte direkt gångavstånd hem"???
Kom försent till jobbet idag(det var ingen fara för kollegorna kan jag glatt berätta), som vanligt när jag sover över lite så slår morsan upp en amfi-teater bredvid min säng och tillsammans med farsan framför dom Kung Lear. Storslaget, men jävligt irriterande eftersom deras utskällningar inte fungerar för fem öre före klockan 12 på dagarna OCH 20 år för sent.
Det ser ljust ut inför morgondagen för då går jag på ledighet ett tag, en välförtjänt och efterlängtad ledighet. Jag har gnällt i tysthet, för mina vänner och över msn och äntligen får jag tid över för min favoritsyssla, sömn med ljudliga snarkningar som garnering.
Är lite sugen på att åka till landet under ledigheten.. nån som har bil och är sugen på ett par dagar i dalarna?

Nu ska jag ta nåt att smaska på och sen har jag en oplockad gås med kudden att ta itu med.. det svinet.